bio-forum.pl

Skorzonera

bez logowania - można przeglądać

użytkownik obecnie bez konta na forum

1. Skorzonera
20.kwi.04 20:18
Przemek Nowicki (Novik) ("Novik")

Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów uprawiał kiedyś skorzonerę? Ciekaw jestem wrażeń z hodowli i konsumpcji.

od kwi.2001

2. Skorzonera
20.kwi.04 20:28
Marek Snowarski "admin"

Dobre kilka late temu miałem to na działce rodziców.

Korzenie jedzone po raz pierwszy, drugi, po prosto rewelacja smakowo (gotowane z wody), jako dodatek przy drugich danaich.

Potem (za kolejnym razem) zaczął mi przeszkadzać charakterystyczny posmaczek, taki troche mdło-słodkawy i jakoś straciłem na nie apetyt.

Przez jakiś czas jeszcze rosły na działce - mają też ładne kwiaty.

użytkownik obecnie bez konta na forum

3. Skorzonera
21.kwi.04 10:30
Przemek Nowicki (Novik) ("Novik")

Podobno smak można przyrównać do szparagów?

od kwi.2004

4. Skorzonera

Jadłam kilka razy w życiu skorzonerę-wężymord. Podawana była "z wody", polana usmażoną na maśle tartą bułeczką. Bardzo mi smakowała.

od lut.2009

5. Skorzonera

co to jest ten owoc

od mar.2010

6. Skorzonera
5.mar.10 13:04
Jan Szydlo "armada"

W ubiegłym sezonie miałem trochę tego odmiany DUPLEX.

Doskonale się udała fantastyczna na przystawke podawana jak szparaki, ma tylko jeden minus to problem z wykopaniem w całości. Moje egzemplaże miały 50cm (korzeń) w porywach i wiele kopałem na "dwa razy" szkoda było coś zostawić.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji