bio-forum.pl

kolor ugotowanego grzyba 2

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. kolor ugotowanego grzyba 2
5.wrz.06 00:26
"tomaszo" (b/log.)

Witam serdecznie wszystkich miłośników zbierania grzybków i ich przetważania. Moja przygoda z grzybami dopiero się zaczyna mam nadzieję że za szybko się nieskończy moją nieznajomością gatunków trujących. Więc mam pytanie po ugotowaniu grzybów zodrobiną soli niektóre znich zrobiły się zielone (górna część kapekusza) proszę o odpowiedż co mam z tym zrobić do śmietnika z tym, czy too jest jadalne proszę o odpowiedż bo teraz to już sam jestem zielony z góry dzięki

od paź.2005
#0

2. kolor ugotowanego grzyba 2

Przydałoby się foto z tymi zielonymi grzybami. Różnie ludzie określają kolory. Po zagotowaniu podgrzybków w wodzie z solą ( do marynatu) można nazwać kolor, kolorem zielonym, chociaż raczej przechodzi bardziej w żółtawy brudny ale z lekkim odcieniem zieleni. Ja nie nazwałbym ich zielonymi, ale moja żona - owszem. Tak więc chyba fotka załatwi sprawę - koniecznie sprawdź, czy kolor na focie daje porawdziwy odcień barw. Są różne aparaty cyfrowe, które lekko zniekształcaja kolory, robiąc tutaj wielki zamęt.

Tak poza nawiasem - koniecznie zaczynaj zbieranie grzybów w asyście dobrego grzybiarza:-) To podstawa nauki zbierania grzybów:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji