bio-forum.pl

Pochwiak jedwabnikowy

bez logowania - można przeglądać

od lis.2005

1. Pochwiak jedwabnikowy
28.wrz.12 18:42
Marek Ciszewski "grant"
Pochwiak jedwabnikowy 1
Pochwiak jedwabnikowy 2
Pochwiak jedwabnikowy 3
Pochwiak jedwabnikowy 4

W nawiązaniu do wątku [bf#508311]

No i doczekałem się rozwiniętego w pełni Pochwiaka jedwabnikowego.

od sty.2007

2. Pochwiak jedwabnikowy

Piękny pochwiak jedwabnikowy, Marku, ale prócz tego dodać chcę, że będę zwracać uwagę na sąsiadujące z owocnikami pochwiaka jedwabnikowego śluzowce, już teraz mam co najmniej jedno miejsce, gdzie V. bombycina pospołu z jakimś śluzowcem wyrastał:-) A jest to o tyle ciekawe, że miejsca na takim pniu z pochwiakiem sporo, z reguły wysoko on wyrasta, a obok niego, albo pod nim śluzowiec, ciekawe to:-)

od lis.2005

3. Pochwiak jedwabnikowy
29.wrz.12 17:33
Marek Ciszewski "grant"

Usadowił się na wysokości około 3m. Zdjęcia robiłem z drabinki, którą tu przyniosłem. Od domu około 150 metrów, więc nie nadźwigałem się... Jest tu jeszcze Żagiew łuskowata w zupełnej rozsypce, ale dla tego gatunku chyba jest już po sezonie... Byłoby 3 w jednym...

od lip.2004

4. Pochwiak jedwabnikowy

Parę lat temu miałem pochwiaka jedwabnikowatego w sąsiedztwie rulika olbrzymiego na jabłoni.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji