bio-forum.pl

Drzewa na działce znajomej

bez logowania - można przeglądać

od paź.2007

1. Drzewa na działce znajomej

Witam

znajoma poprosiła mnie o rozpoznanie ze zdjęć kilku drzew na działce którą niedawno kupiła, ja wymiękam, może ktoś ma jakieś sugestie?

Znam zasady Bioforum - jeden obiekt jeden post - ale w tym konkretnym przypadku nawet nie wiem czy to jeden obiekt fotografowany z różnych miejsc, czy faktycznie kilka.

od lip.2005

2. Drzewa na działce znajomej

Drzewa i krzewy widoczne niestety jakby w pewnym oddaleniu... Myślę, że są to głównie wierzby: uszata, iwa i może łoza. W pierwszej chwili myślałem, że również czeremcha, ale to białe wśrod korony drzewa, to chyba nie kwiaty, lecz odwrócone wiatrem liście (na kwitnącą czeremchę chyba za późno, bo widać już niebieskie łubiny).

od cze.2010

3. Drzewa na działce znajomej
19.cze.12 21:46
Piotr Grzegorzek

Pierwsze dwa zdjęcia to wierzba iwa - Salix caprea. W przypadku pozostałych okazów pokaż przede wszystkim zbliżenia gałązek.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji