bio-forum.pl

Jak ukorzenić muchołówkę?

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2012

1. Jak ukorzenić muchołówkę?
19.maj.12 10:53
Agata L. "aga_21"

parę tygodni temu odcięłam kwitnącego kwiatka od muchołówki i zostawiłam go w wodzie. teraz gdy zebrałam już wszystkie nasionka (bo kwiatki były zapylone) zauważyłam ze na dole łodygi wyrastają "nowe" muchołówki. ponieważ nigdy wcześniej mi się tak nie zdarzyło nie wiem do końca jak "zaopiekować" się małymi muchołówkami. A konkretnie nie wiem w jaki sposób mam je rozdzielić od łodyżki? Czy może mam poczekać, aż same wypuszczą korzenie? przesyłam zdjęcie.

od lis.2005

2. Jak ukorzenić muchołówkę?
19.maj.12 23:37
Marek Ciszewski "grant"

Wystarczy łodyżkę pociąć na fragmenty z nowymi przyrostami i posadzić w doniczce z odpowiednią ziemią (poczytać w archiwum), lub w całości umieścić w jednej doniczce tak, aby pułapki pozostały na powierzchni i całość przez pewien czas trzymać pod osłoną, aż do czasu upewnienia się, że system korzeniowy jest już wystarczająco rozbudowany.

Powodzenia w dalszej hodowli...

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji