bio-forum.pl

grzyby w szeroko rozumianym znaczeniu czyli prezentacja czysto biologiczna

bez logowania - można przeglądać
humor

od kwi.2001

1. grzyby w szeroko rozumianym znaczeniu czyli prezentacja czysto biologiczna
26.paź.11 00:37
Marek Snowarski "admin"

Dawno, dawno, lata nie miałem kwiatka tego rodzaju. A tu proszę, jaka niespodzianka przyszła do mnie w e-mailu:

Witam,

Jestem studentem, oraz wielkim miłośnikiem grzybów. W związku z tym podjąłem się wykonać krótką prezentację o grzybach w szeroko rozumianym znaczeniu. Czy mógłbym w związku z tym prosić Pana o udzielenie informacji na temat budowy, pochodzenia, rozmnażania grzybów, nie tylko tych, które widzimy nieuzbrojonym okiem. Ogólnie mówiąć, chciałbym wykonac prezentację czysto biologiczną.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Piotr B*

od lip.2004

2. grzyby w szeroko rozumianym znaczeniu czyli prezentacja czysto biologiczna

A odpowiedź?

Mogłaby być ciekawa:-)

od kwi.2001

3. grzyby w szeroko rozumianym znaczeniu czyli prezentacja czysto biologiczna
26.paź.11 08:32
Marek Snowarski "admin"

Ewidentnie ten Piotrek (raczej uczeń niż student) dostał standardowe szkolne zadanie aby napisać kilka zdań o grzybach. Na dobrą sprawę mógłby wziąć je z definicji encyklopedycznej grzybów lub wyguglować gotowy tekst.

Odpowiedź banalna, nudna. Nawet zacząłem ją pisać:

"szybciej i lepiej jest zajrzeć do podręcznika"

Ale się rozmyśliłem i nie wysłałem. To byłoby zbyt wiele.

od lip.2004

4. grzyby w szeroko rozumianym znaczeniu czyli prezentacja czysto biologiczna

Osobiście starałbym się dociec znaczenia słów:

"... prezentację czysto biologiczną..."

Ale raczej powodem tego byłaby raczej złośliwość;- (

od kwi.2001

5. grzyby w szeroko rozumianym znaczeniu czyli prezentacja czysto biologiczna
26.paź.11 14:59
Marek Snowarski "admin"

ten cały tekst jest po prostu piękny, zdanie po zdaniu, zwrot po zwrocie, od "student wielki miłośnik grzybów" i "podjąłem się wykonać" po "ogólnie mówiąc"

dlatego dałem tutaj ku pamięci przyszłych pokoleń :)

od sty.2007

6. grzyby w szeroko rozumianym znaczeniu czyli prezentacja czysto biologiczna

Ponoć jeżeli o czymś nie ma informacji w internecie, to znaczy że to nie istnieje. Zatem to kwestia poszukania informacji do tematu i ich opracowanie, ale jest prostszy sposób, można, tą bądź co bądź nudną czynność, zlecić komuś i i za pomocą opcji copy/paste rozwiązać zagadnienie. Trudno tu się dziwić jakiemuś studenciakowi, który z natury ma dużo ciekawszych zajęć, a innym.... treść korespondencji dokończy za mnie.

"Witam serdecznie.

Potrzebuję informacji o właściwościach zdrowotnych grzybów. Czy ktoś od Państwa zechciałby udzielić mi odpowiedzi na pytania:

Czy grzyby mogą być pełnowartościowym posiłkiem? Podobno niektóre grzyby mają właściwości lecznicze – jeżeli tak, to jakie? Czy mamy jakieś rodzime gatunki, które mają właściwości lecznicze?

Z serdecznymi pozdrowieniami

xxxxx xxxxxxxxxx

Redaktor Portalu

ekologia. pl

ul. Conrada 30

01-922 Warszawa "

Z tego względu, że korespondencja kierowana jest od przedstawiciela instytucji, do mojej firmy, nie traktuje tego jako korespondencja prywatna, co zwania mnie z obowiązku zachowania zasady poufności.

od mar.2008

7. grzyby w szeroko rozumianym znaczeniu czyli prezentacja czysto biologiczna

Bardzo uczony ten REDAKTOR!;-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji