bio-forum.pl

Placek z łuszczakami

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2004

1. Placek z łuszczakami
19.paź.11 09:53
Jolanta Kozak "jolka_bf"

Udało mi się uzbierać wczoraj troszkę łuszczaków zmiennych. Ot, z 40 kapelusików.

Ze smażenia schabowych została mi mąka, jajko i bułka. Wymieszałam, dodałam wody, proszku do pieczenia i soli. Usmażyłam z jednej strony na oleju duży placek. Obróciłam na drugą i nałożyłam na to grubą warstwę uprzednio drobno pokrojonych i usmażonych z cebulką łuszczaków. Tak, żeby już żadnej wody/smaku w nich nie było. Dosmażyłam. Bardzo smaczne śniadanie do pokrojonych pomidorów.

od paź.2005

2. Placek z łuszczakami

Gdzie fotki? Apetyczny opis. Kurcze - nie zbieram łuszczaka. Jeszcze ich nie rozpoznaję:- (

od kwi.2004

3. Placek z łuszczakami
27.paź.11 12:07
Jolanta Kozak "jolka_bf"

Ej, zaniedbałam się z tymi fotkami. Rysiu, jak sobie będziesz robił jakieś schabowe to zrób dużo więcej tej panierki i zużyj ją do mojego przepisu. Pyszne jest.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji