bio-forum.pl

do 19 października

bez logowania - można przeglądać

od sie.2002

1. do 19 października
9.paź.04 14:05
"pimpek"

Nightcommer!! Przybywaj!! Zgodnie z obietnicą informuję, że są opieńki i jak przyjedziesz to możemy jutro cały dzień sie opieńkować!! :) Wysłałem Ci maila.

od sie.2002

2. do 19 października
9.paź.04 20:17
"pimpek"
1

No więc z opieńkami wygląda u nas w Kłodzku tak: w sobotę rano w trakcie pracy wyskoczyłem za poligon w Kłodzku na pniaczki zobaczyć na opienki.

2

No i nazrywałem (tak brzydko, brudno i z ogonkami - ale to nawet lepiej bo będą kotlety) cały koszt i przesypałem szybko w domu do miski.

Widziałem jeszcze full opieniek, które rosły nawet przy drodze!

3

No i po pracy podskoczyłem jeszcze raz i dociachałem dwa łogromniaste kosze maleńkich opienieczek :) Ale wypas!!

Cóż.... nie pozostaje nic innego jak jutro zobaczyć w inne miejsca, czy cała Kotlina już się zaopieńkowała? A jak Przełęcz Jugowska i okolice Nowej Rudy?

od gru.2003

3. do 19 października

Pimpek jak wyjadę zaraz z Gdańska to coś tam jeszcze będzie opieniek?

od sie.2002

4. do 19 października
9.paź.04 21:46
"pimpek"

Tak, na pewno. Jeśli przyjedziesz, to zadzwoń do mnie (tel. jak chcesz to wyślę mailem.

Jutro planuję przetrzepać jeszcze raz te same miejsca + dwa dodatkowe, gdzie w czwartek stwierdziłem opieńki JUŻ przy jednym pieńku, więc właśnie powinno być OK.

Możemy ciachać razem - zapraszam, chyba, że żartujesz.

od gru.2003

5. do 19 października

Mało brakowało abyśmy pojechali. Nie przekonałem żony do końca, a tak chciałem w tym roku zaliczyć góry...

od sie.2002

6. do 19 października
9.paź.04 23:08
"pimpek"

Szkoda.... dawaj mi tu żonę na GG (nr 4840) i już! Nieźle Jej się oberwie! :)

od sie.2002

7. do 19 października
10.paź.04 19:15
"pimpek"
1

Więc jak się zapewne spodziewać można było, praca nad sobotnimi opieńkami przeciągnęła się do rana, więc trzeba było się trochę przespać.

Więc niedzielę zakończyłem szybkim, ale za to ogromniastym i czubatym koszem opienieczek. A że już przy aucie nie miałem czasu obcinać - ostatnią kępkę zabrałem całą :) Dla porównania wielkości - 1L słoik.

od kwi.2004

8. do 19 października
11.paź.04 15:38
Jolanta Kozak "jolka_bf"

Czy suszysz opieńki, Pimpek? Podobno potem fajnie się kruszą, tak jak maślaki. Szybkie potrawy można z nich mieć.

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

9. do 19 października
12.paź.04 21:24
Wojciech Zięba ("wojtek_z")

Oto kilka fotek z niedzielnej wyprawy na rydze. (przy okazji kilkanaście podgrzybków) . Nie były to na pewno rekordowe zbiory , ale w sumie parę kilogramów rydza się uzbierało. Może nadchodząca niedziela (o ile nie będzie tak zimno jak obecnie) coś jeszcze pozwoli uzbierać, a jeżeli nawet nie to sam powód do wypadu w las też będzie dobry :)

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

10. do 19 października
17.paź.04 22:31
Wojciech Zięba ("wojtek_z")

W sumie zamiast wypadu w,, poważny las''skończyło się na pobliskich mojemu domowi,, laseczkach'' i małej wyprawie rowerowej (ok. 27 km. dystansu) Odwiedziłem młodniki sosnowe skąd przywiozłem trochę maślaczków , później trzy prawdziwki, kilka podgrzybków i kilka zdrowych opieniek . W lesie zrobiło się ciemno i ponuro. Wygląda na to że sezon jesienny powoli sie kończy: ( Nie przeszkadza to jednak mojemu małemu synkowi w tym, aby zaprezentować się z jednym ze znalezionych prawdziweczków :)

od kwi.2004

11. do 19 października
19.paź.04 09:54
Jolanta Kozak "jolka_bf"

Rośnie nam następne pokolenie naszych forumowiczów. Tak trzymać!

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji