bio-forum.pl

Świerki - jak zwalczyć ochojnika?

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2024

1. Świerki - jak zwalczyć ochojnika?

Witam wszystkich, mam około 70 świerków dziesięcio letnich zarażonych ochojnikiem, poobcinałam cała mase gałązek z galasami, ale niestety nie da sie usunąć wszystkiego, mam pytanie czy jest jakiś środek chemiczny który by można było zastosować teraz latem, z góry dziękuje i pozdrawiam Beata.

od gru.2006

2. Świerki - jak zwalczyć ochojnika?
21.cze.06 10:42
Wojo Pusz "wojtek_pusz"

Jasne, ze jest... Preparat Confidor 200 SL, sluzy do podlewania i opryskiwania i moim skromnym zdaniem jest niezastapiony... :)

od kwi.2024

3. Świerki - jak zwalczyć ochojnika?

tylko czy zadziała teraz latem kiedy tempreratury są takie wysokie?

od gru.2006

4. Świerki - jak zwalczyć ochojnika?
21.cze.06 14:06
Wojo Pusz "wojtek_pusz"

Tak.. ale oprysk lub podlanie trzeba wykonac wieczorem.. Srodek dziala ukladowo tzn. wnika do rosliny i krazy z sokami roslinnymi po calej roslinie... Dzieki temu zabije larwy ochojnikow, ktore przebywaja w galasach...

od kwi.2024

5. Świerki - jak zwalczyć ochojnika?

Wielkie dzięki, mam jeszcze tylko jedno pytanie ile cieczy użytkowej wlać pod jedną choinke, pozdrawiam Beata.

od gru.2006

6. Świerki - jak zwalczyć ochojnika?
22.cze.06 16:32
Wojo Pusz "wojtek_pusz"

Wszystko jest napisane na opakowaniu...

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

7. Świerki - jak zwalczyć ochojnika?
22.sie.06 17:46
"sabusia" (b/log.)

proponuję czynność powtórzyć wczesną wiosną zanim

zaczną soki krążyć w świerkach.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji