bio-forum.pl

Kotlety "Krzyś"

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2004
#0

1. Kotlety "Krzyś"

Zachwycona schabowymi po ministersku wymyśliłam następującą potrawę:

Kotlety "Krzyś"

----------------

Piersi kurze rozkroić na podłużne kotlety, pobić młotkiem i posolić.

Soplówkę ostrzyć nożyczkami:

Też posolić.

Przygotować mąkę, jajko, a trzeci talerz do panierowania to ta soplówka właśnie, zamiast bułki tartej

Opanierować kolejno w mące, jajku i soplówce (grubo!)

kotlety

I położyć na dużej patelni na bardzo gorącym tłuszczu

Smażyć, jak schabowe z obu stron.

Potrawa wygląda po usmażeniu tak

Można podawać z frytkami, ziemniakami, ryżem, pieczywem - jak kto chce.

Ogolone części soplówki pokroiłam, jak kotleciki i usmażyłam tak, jak Małgosia.

Z reszty zrobiłam gulasz, tak jak Małgosia.

A jeszcze dalsza część jest zamrożona i czeka na natchnienie kulinarne

od kwi.2004
#0

2. Kotlety "Krzyś"

To są te moje kotleciki, podobne do Małgosinych. Skrapiałam je cytryną

A gulasz był z porem zamiast cebuli. Zdjęcia nie mam.

od mar.2008
#0

3. Kotlety "Krzyś"

Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia, bo mój "gulasz" był zupełnie inny!:-)

Tzn. gulasz był wieprzowo-marchewkowy na czerwonym winie, a soplówka w kostkę podsmażona na oliwce podana jako dodatek - całość podana z kaszami jęczmienną i gryczaną.

Fotorelacja dopiero po niedzieli.

od kwi.2004
#0

4. Kotlety "Krzyś"

Soplówka pokrojona w grubą kostkę uduszona z porem, marchwią, cytryną. Gulasz doprawiony koprem i śmietaną. Takie sobie.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji