W końcu doczekałam się przesyłki od Krzysia CropKeeper'a, a w niej długo oczekiwane soplowki jeżowate!:-)
Mój pomysł na tego pięknego grzybka to:
SOPLÓWKA W CIEŚCIE Z WINEM!;-)
Najpierw pokroiłam małpie głowy na grubsze plastry (ok. 1 cm), przyprawiłam wegetą, i zamoczone w cieście obsmażyłam na złoty kolor. Całość wykonania przedstawiają fotografie.
Na degustację zaprosiłam dwóch tubylczych grzybofisiów!
Muszę przyznać, że mi bardzo smakowało, dlatego dziękuję Krzysiowi za super produkt!
A wino... winem poprawiłam sobie smak potrawy!:-)
Na jutro mam zaplanowaną inną potrawę: SOPLÓWKA W GULASZU!
W cieście też zrobiłam, zatem już nie będę jej podawać. W gulaszu też. Podstawową potrawę podam jutro.