bio-forum.pl

Zimówki z boczkiem i cebulą w sosie śmietanowym

bez logowania - można przeglądać
#1

od gru.2006
#0

1. Zimówki z boczkiem i cebulą w sosie śmietanowym
9.lut.11 07:23
Adrian Szymkiewicz

Taki oto przepis wmyśliłem na szybko i jest bardzo bobry!

1. Zimówki aksamitnotrzonowe

2. Masło

3. Cebula

4. Boczek

5. Przyprawy (sól i pieprz)

6. Śmietana do zup i sosów

Cebulkę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na masełku, potem dodajemy kapelusze zimówek, wszystko rumienimy. Jak się wszystko poddusi to dodajemy śmietankę i doprawiamy pieprzem i solą (ja lubię sporo pieprzu).

Podawać z ziemniakami lub chlebkiem.

Smacznego!

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji