bio-forum.pl

ciemno-fioletowy

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. ciemno-fioletowy
3.cze.06 21:50
"Plina:)" (b/log.)

co to jest?

[pod podanym linkiem NIE MA już obrazka: 404\ Not\ Found]

od wrz.2004

2. ciemno-fioletowy

To jest jakiś fiołek, Viola tricolor albo Viola arvense, albo jakaś ich krzyżówka.

Fotka słaba, ale stawiam na Viola arvense, bo ma długie działki kielicha.

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

3. ciemno-fioletowy
3.cze.06 22:06
"Anna H." (b/log.)

viola tricolor

od maj.2006

4. ciemno-fioletowy

Ja stawiam na teatr cieni :)))

od kwi.2006

5. ciemno-fioletowy

teatr cieni na bank! z ograniczoną liczbą aktorów. Jak ornitolodzy, poznaj ptaka po zarysie!:-)

Viola tricolor-cień!

od maj.2006

6. ciemno-fioletowy

I nic nie zagnie botaników z bio-forum?

Muszę coś wymyśleć :)))

od maj.2004

7. ciemno-fioletowy
6.cze.06 13:34
"remek"

Heh, wiesz nie ma osoby której nie da się zagiąć. Zajmując się botaniką od paru ładnych lat wciąż z przymrużeniem oka patrzę na florystów bądź pseudoflorystów, którzy rozpoznają wszystko i po wszystkim - choćby fragment źdźbła zgryziony przez krowę wystający na 2 cm nad ziemię. Zdarzało mi się też chodzić za takimi "szołmenami" i ze sporym powątpiewaniem spoglądac na ich diagnozy. Niestety niektórym ciężko przez gardło przechodzi stwierdzenie "nie wiem".:-) Tym bardziej nie trudno kogoś zagiąć prezentując tylko zdjęcie. Wystarczy, że zamieścisz tu jakigoś przywrotnika a już wszyscy zrobią "rybkę" i rozłożą ręce.

Pozdrawiam

od maj.2006

8. ciemno-fioletowy

No cóż, tak to z tymi roślinkami alchemików jest :)))

Pozdrawiam

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji