bio-forum.pl

zauroczyło mnie

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2004

od paź.2004

2. zauroczyło mnie

Ciekawa strona: o)

Można umieszczać swoje pliki na niej np. zdjęcia i później je wykorzystać gdzieś: o)

od kwi.2006

3. zauroczyło mnie

To jest świetne! na maxiorze słyszałem. Można słuchać bez końca a młodzież już na komórki ściąga:-) albo mp3. pozdrawiam!

od wrz.2004

4. zauroczyło mnie

Nawet Vaderowi się podoba...

od wrz.2007

5. zauroczyło mnie
6.wrz.07 19:32
Tomek M. "tom_10"

video.google.pl

video.google.pl

to jest lepsze nawet

(wypowiedź edytowana przez Tom_10 06. września. 2007)

od paź.2005

6. zauroczyło mnie

youtube.com

Mnie się podoba taka muzyka:-)

od kwi.2004

7. zauroczyło mnie

Jo lubia wodzionka. Jadłach ino roz, ale dobro je.

Gdyby przepisy kulinarne były spiewane, może byłabym lepsza kucharką?

od paź.2005

8. zauroczyło mnie

Pierwsze zdanie na szustkę:-) Drugie zdanie już nie jest w gwarze. Co do wodzionki, to taka sobie. Znana w całej Polsce pod nazwą zupa chlebowa czy nawet wodzianka. Nasza wodzionka jest jednak inna. Trochę inaczej się ją robi. Tuste to był łój. Czosnek trzeba było przecierać w soli ale chleb jak wszedzie, musiał być czerstwy. To rodzaj posiłku ubogich rodzin i tych też coraz mniej. Poza tym, czerstwy chleb dzisiaj nie jest smaczny.

Będziecie mieli okazję spróbować innej śląskiej zupy, która nie występuje w innych rejonach Polski - żur ślaski ( no chyba, że poznana na Ślasku i gdzieś tam produkowana - znam nawet miejsca w Warszawie, gdzie to za wskazówkami moimi, przyjął się żur i jest w Wawie sprzedawany regularnie).

od paź.2004

9. zauroczyło mnie

A ja lubię takie rzeczy...

youtube.com

youtube.com

youtube.com

Wszystkie wersje podobają mi się :)

oraz inne:

youtube.com

Generalnie wszystkie piosenki Szczepanika, Stana Borysa i innych z TAMTEGO okresu.

: o)))

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji