bio-forum.pl

Rzepicha

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2006

1. Rzepicha

Czy jest to rzepicha ziemnowodna czy chrzanolistna. Łodyga ok 1, 5 m, pokładająca się. Błotną wykluczam z uwagi na budowę kwiatów.

od maj.2010

2. Rzepicha

Masz IDENTYCZNĄ roślinkę co ja! Nareszcie ktoś to wstawił, głowię się nad tym od miesiąca, i nidgdzie nie potrafię dopasować. Listki odziomkowe podobne do mlecza,, nieowłosione, reszta albo siedząca, albo z ogonkami: (ale tylko wyższe roślinki mają ogonki) Nie wiem, co to nawet szafer wysiada: (Niestety nie mam aparatu makro, ale twoja fota idealnie odzwierciedla roślinkę, której poszukuję. Rośnie sobie na podmokłej łące, razem z kuułką plamistą, kuklikiem zwisłym, pięciorniiem gęsim, kosaććem żółtym, firletką, i (rzadko, bo nie co roku) walerianą.

od maj.2010

3. Rzepicha

zaszuszyłam sobie listek odziomkowy, jest niemal identyczny, jak na twoim zdjęciu. Napisz, czy był nagi, bo mój jest. Bardzo mi zależy na tej roślince!

od maj.2008

4. Rzepicha

jezeli masz mozliwosc sprawdź czy łodyga pusta w środku czy nie

od kwi.2006

5. Rzepicha

Łodyga jest w środku pusta. Dolne, duże liście w szczytowej części brunatnawe.

od maj.2008

6. Rzepicha

to według mnie rzepicha chrzanolistna odpada

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji