bio-forum.pl

Wieruszka taczowata na gęsto

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

od kwi.2004
#0

1. Wieruszka taczowata na gęsto

Grzybki pokroić w grubsze paski i dusić bez pokrywki (są bardzo wodniste) na maśle, aż cała woda odparuje. Oczywiście posolić. Masełka ma być sporo.

Są pyszne! Pyszne są również, gdy doda się śmietany i pieprzu.

Cebuli nie dawałam.

od kwi.2004
#0

2. Wieruszka taczowata na gęsto

Moim zdaniem cudowny smakowo zestaw:

Kotlet mielony, pogotowany chwilę w tym bardzo gęstym "sosie" z wieruszek z dodatkiem kaszy gryczanej. Kasza gryczana oczywiście osobno na talerzu. Tylko ją obficie polewamy tym "sosem".

Po prostu pyszności!

Pan Kozak tez tak twierdzi. :)

(wypowiedź edytowana przez jolka 13. maja. 2010)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji