to chyba jakiś z rodziny kaktusów. ale chodzi i teraz o dokładną nazwę, poniewaz musze go opisać na biologię.! pod wskazanym adresem "" NIE MA obrazka: HTTP:: Response=HASH (0x61ad755503a0)->status_line!! pod wskazanym adresem "" NIE MA obrazka: HTTP:: Response=HASH (0x61ad75a3d7f8)->status_line!
Najpopularniejsza z wielu gat. uprawianych jest Frizea lśniąca Vriesea splendens - ananasowate. Wątki z takimi roślinami najlepiej wstawiać do działu ''Rośliny w domu''
witam, pozwole sobie podpiac sie pod watek, gdyz rowniez mam problem z identyfikacja mojej rosliny. Dostalem ja wczoraj jako prezent od babci ktora caly czas zyla w przeswiadczeniu ze jest to bambus. Jednak ogladajac zdjecia bambusa w internecie watpie jako miala to by byc ta wlasnie roslina.
pozdrawiam! pod wskazanym adresem "" NIE MA obrazka: HTTP:: Response=HASH (0x61ad7555c6c8)->status_line!
dzięki wielkie. To faktycznie papirus :)
to ja też tu się podepnę żeby nie tworzyć 100 takich wątków :)
kwiat otrzymany ze szczepki niestety nie wiem jak się nazywa. u osoby od której on pochodzi wyglądał troszkę inaczej bo nie miał tak długich rozgałęzień i liście tworzyły bardziej kulki a nie były takie rozłożone. proszę o pomoc;)! pod wskazanym adresem "" jest wadliwy obrazek!! pod wskazanym adresem "" jest wadliwy obrazek!! pod wskazanym adresem "" jest wadliwy obrazek!
Na tym forum nie zaleca się umieszczania linkowanych zdjęć. To tak na przyszłość. Zresztą poczytaj sobie wszystkie reguły rządzące tym forum. Twoja roślina to przedstawiciel gruboszowatych z rodzaju Aeonium. Prawdopodobnie Aeonium undulatum.
ok sorka nie wiedziałem... myślałem że można tak patrząc na posty wyżej;)
wstawiłbym normalnie ale nie doczytałem... dzięki wielkie