bio-forum.pl

jaki to kwiat?

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2010

1. jaki to kwiat?

to chyba jakiś z rodziny kaktusów. ale chodzi i teraz o dokładną nazwę, poniewaz musze go opisać na biologię.! pod wskazanym adresem "" NIE MA obrazka: HTTP:: Response=HASH (0x61ad755503a0)->status_line!! pod wskazanym adresem "" NIE MA obrazka: HTTP:: Response=HASH (0x61ad75a3d7f8)->status_line!

od gru.2006

2. jaki to kwiat?
17.kwi.10 16:02
Jaroslaw Makowski "maj"

Najpopularniejsza z wielu gat. uprawianych jest Frizea lśniąca Vriesea splendens - ananasowate. Wątki z takimi roślinami najlepiej wstawiać do działu ''Rośliny w domu''

od kwi.2010

3. jaki to kwiat?

witam, pozwole sobie podpiac sie pod watek, gdyz rowniez mam problem z identyfikacja mojej rosliny. Dostalem ja wczoraj jako prezent od babci ktora caly czas zyla w przeswiadczeniu ze jest to bambus. Jednak ogladajac zdjecia bambusa w internecie watpie jako miala to by byc ta wlasnie roslina.

pozdrawiam! pod wskazanym adresem "" NIE MA obrazka: HTTP:: Response=HASH (0x61ad7555c6c8)->status_line!

od cze.2006

4. jaki to kwiat?
17.kwi.10 17:11
Anna Smolar "abarank"

to papirus (cibora zmienna)

od kwi.2010

5. jaki to kwiat?

dzięki wielkie. To faktycznie papirus :)

od kwi.2010

6. jaki to kwiat?
26.kwi.10 21:30
IdoBe "copyright"

to ja też tu się podepnę żeby nie tworzyć 100 takich wątków :)

kwiat otrzymany ze szczepki niestety nie wiem jak się nazywa. u osoby od której on pochodzi wyglądał troszkę inaczej bo nie miał tak długich rozgałęzień i liście tworzyły bardziej kulki a nie były takie rozłożone. proszę o pomoc;)! pod wskazanym adresem "" jest wadliwy obrazek!! pod wskazanym adresem "" jest wadliwy obrazek!! pod wskazanym adresem "" jest wadliwy obrazek!

od cze.2010

7. jaki to kwiat?
26.kwi.10 22:04
Piotr Grzegorzek

Na tym forum nie zaleca się umieszczania linkowanych zdjęć. To tak na przyszłość. Zresztą poczytaj sobie wszystkie reguły rządzące tym forum. Twoja roślina to przedstawiciel gruboszowatych z rodzaju Aeonium. Prawdopodobnie Aeonium undulatum.

od kwi.2010

8. jaki to kwiat?
26.kwi.10 22:19
IdoBe "copyright"

ok sorka nie wiedziałem... myślałem że można tak patrząc na posty wyżej;)

wstawiłbym normalnie ale nie doczytałem... dzięki wielkie

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji