bio-forum.pl

kwitnie na różowo

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. kwitnie na różowo
23.kwi.06 21:29
Darek Litwiński ("alej")

Maleńkie drzewko (początkujące???), kwitnące właśnie na różowo - w lesie je napotkałem. Co to za roslina?

od maj.2003

2. kwitnie na różowo
23.kwi.06 21:44
Anna Kujawa "AniaK"

Oj, jaki piękny wawrzynek wilczełyko:-)

3. kwitnie na różowo
23.kwi.06 21:51
Darek Litwiński ("alej")

tak (choć nieśmiało) myślałem... :)

od lip.2005

4. kwitnie na różowo

wawrzynki super ostanio trafilem mały lasek w ktorym było dziesiatki kwitnacych wawrzynkow zastanawialem sie nawet dlaczego jest pod ochrona

5. kwitnie na różowo
1.maj.06 22:24
ewa ("sync550s")

Mam wawrzynka w ogrodzie i zastanawiam się ( ze względu na dzieci) czy mozna mu po przekwitnięciu

obciąć kwiatostany aby nie kusił młodych ogrodników owocami????

od wrz.2004

6. kwitnie na różowo

Szkoda przycinać, lepiej przejechać ręką po łodydze, gdy owoce będą jeszcze zielone i w ten sposób je poobrywać. Lepiej robić to w rękawiczkach, bo mogą wystąpić reakcje alergiczne.

Ja mam takiego w ogródku u babci, próbowałem rozmnożyć z nasion, w zeszłym roku coś wyrosło, zobaczymy, czy coś z tego będzie:-)

7. kwitnie na różowo
6.maj.06 21:21
"Anna Walicka" (b/log.)

wawrzynek jest cały dość trujący, niektórzy twierdzą że bardzo.. szkoda że ktoś w ogóle próbuje kraśćte owoce

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji