bio-forum.pl

zawijka dolna i górna

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. zawijka dolna i górna
9.kwi.06 17:30
Monika Staniaszek ("monika_s")

Mam pytnie. Czym różni się zawijka dolna od górnej? Szukałam w róznych źródłach, ale nie znalazłam odpowiedzi, natomiast w kluczu Szafera występuje taka cecha. Bardzo prosze o jakąś wskazówkę.

PS. Remek, tylko nie pisz mi proszę, że mam szukac na www...

od maj.2004

2. zawijka dolna i górna
9.kwi.06 18:45
"remek"

heh:-)

Bez obawy Moniko, odpowiedź "www.google.pl[google.pl]" jest zarezerwowana dla pytań bezsensownych lub dla leniwych.

Co do zawijek, chodzi o te u paproci? Jeśli tak, kiedyś coś takiego znalazłem w sieci. Nawet stronę dodałem do bookmarków, ale były to niestety morczne czasy Internet Explorera i moje bookmarki któregoś dnia diabli wzięli...

Spróbuj przeszukać sieć używając haseł "indusium types" albo "upper indusium". Mi kilka stron wyskoczyło:-)

Pozdrawiam

3. zawijka dolna i górna
9.kwi.06 19:01

Dzięki Remek! Zaraz wrzucę w wyszukiwarkę. A cóż to za Veronica masz na fotce? Czyżby Twoja ulubiona V. filiformis?

od maj.2004

4. zawijka dolna i górna
9.kwi.06 19:14
"remek"

Dokładnie. Jest to jedyny najeźdźca, dla którego mam jakikolwiek sentyment: D

5. zawijka dolna i górna
9.kwi.06 19:22

Nie wiedziałam, że to "dzikus", ale rzeczywiście w Szaferze go nie ma.

od maj.2004

6. zawijka dolna i górna
10.kwi.06 12:21
"remek"

Tak, pochodzi z Kaukazu. W Szaferze może go nie być, bo pierwsze stwierdzenia w Polsce pochodzą bodaj z 1942.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji