bio-forum.pl

Cleome spinosa (kleoma ciernista)

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
12.wrz.04 18:15
] ("fury")
roślina

nie mam pojęcia co to za roslina wyglada imponująco;]

2. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
13.wrz.04 06:34
Lukasz Bernady ("florencjusz")

A nie jest to po prostu "trawka", czyli cannabis indica, konopie indyjskie, marijuana, maryska itd.? Ejze? na balkonie se hodujesz, a to nielegalne jest, bracie.:-D

od lip.2004

3. Cleome spinosa (kleoma ciernista)

Też uważam, że to konopie, jakie nie umiem powiedzieć. Jeżeli K. siewne to nie ma problemu, jeżeli K. indyjskie to można "beknąć"

4. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
13.wrz.04 16:51
Przemek Nowicki ("novik")

Konopie nie wytwarzają takiego barwnego okwiatu. Wiem z doświadczenia;). Na 100% to nie konopie!!! A roślin o dłoniastozłożonych liściach jest wiele... Nie wszystko złoto, co się świeci.

od lip.2004

5. Cleome spinosa (kleoma ciernista)

Konopie siewne mają faktycznie okwiat białawy, okwiatu indyjskich nie widziałem nawet na fotografii.

Jeżeli człowiek za szybko chce dojrzeć złoto to może go zaślepić a nie olśnić.:-)

Dalej mamy problem, dobrze, że nie indyjski.

od lip.2004

6. Cleome spinosa (kleoma ciernista)

A jak by tak spróbować z rącznikiem pospolitym (Ricinus communis) - jest dużo odmian, które mają różne kwiaty i owoce (wydłużone też)???

7. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
28.wrz.04 00:20
"Anonimowy" (b/log.)

Na 100% to niejest konopia. Zgodze sie z jednym z przedmowcow co do tego ze wiele roslin ma podobne liscie

od maj.2003

8. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
30.wrz.04 11:27
Anna Kujawa "AniaK"

od lip.2004

9. Cleome spinosa (kleoma ciernista)

Aniu jesteś WIELKA:-)

Kleoma ciernista - nigdy nie słyszałem ani nie widziałem tej rośliny, mimo że jest w ofercie dystrybutorów nasion.

Chyba dlatego, że nie mam ogródka, a na balkonie (mimo, że uprawiałem różne cuda) z Cleome pewnie miałbym problemy:- (

Wyczytałem, że większość Cleome sp. wydziela nieprzyjemny zapach, ta też?

od maj.2003

10. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
30.wrz.04 19:24
Anna Kujawa "AniaK"

Kiedyś miałam lekkiego bzika na punkcie roślin ozdobnych. Minął mi:-)) Nie wąchałam jej:- (( Ale nie rozsiewała jakiś paskudnych woni:-) Można chyba ją uprawiać w pojemnikach. Jak ma się duzy balkon:-))

11. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
26.paź.04 11:05
"Woytty" (b/log.)

Cleome spinosa występuje w wielu odmianach barwnych od białej do ciemno fioletowej przez wszystkie odcienie różu ale bez względu na kolor paskudnie "śmierdzi":& (. Wyrasta nawet do 2, 5 m! W sumie ładna:-)

12. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
8.gru.04 17:45
"Maria" (b/log.)

Mam cleome w ogrodzie co roku, gdyż rozsiewa się sama. Nie zauważyłam żeby śmierdziała, a kwitnie od sierpnia do przymrozków.

13. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
8.gru.04 17:47
"Maria" (b/log.)

I jeszcze jedno, bardzo lubią ją ślimaki.

14. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
9.wrz.05 18:45
"cichy" (b/log.)

to jak wkońcu można to palić jako trawke czy nie??

15. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
12.lis.05 23:50
"--=*BerniO*=--" (b/log.)

NIE!! To nie jest konopia pewnie ta roslinka nie jest trująca ale jesli tak to bedziesz miał lipe jak sobie ja spalisz. Niepal bo to nie zioło na 100%

16. Cleome spinosa (kleoma ciernista)
5.sie.06 15:20
"weedmaster" (b/log.)

czyli ta roślina jest hybrydą cannabis sativia-miałem dwie takie dorastały do 3 m-ale sprzęt z nich nieciekawy-jak widac na fotografii ta roślina ma kwiatostan żeński i męski

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji