bio-forum.pl

ostrożeń polny?

bez logowania - można przeglądać

od lip.2009

1. ostrożeń polny?
3.wrz.09 12:57
Magda Galus "magga"

od sie.2009

Ja też bym na to postawiła, że to ostrożeń polny.

Mam taką roślinę w swoim zielniku.

A ja mam ciekawostkę - wyobraź sobie, że u mnie na osiedlu w Warszawie na Bemowie znalazłam CARLINA ACAULIS czyli typowo górski oset.

To dopiero była niespodzianka

Malwina

Jeśli mieszkasz w Warszawie to ci go pokaże

od lip.2009

3. ostrożeń polny?
3.wrz.09 14:07
Magda Galus "magga"

Mieszkam w Warszawie, więc bardzo chętnie go zobaczę, bo jeszcze nigdy w życiu nie spotkałam dziewięćsiła :) Najlepiej jakoś po weekendzie, bo dzisiaj jeszcze wyjeżdżam łapać ostatnie promienie słońca na Mazurach :)

serdecznie pozdrawiam,

magda

od cze.2010

4. ostrożeń polny?
3.wrz.09 15:46
Piotr Grzegorzek

A w okolicy Chrzanowa dziewięćsiłów dostatek. Mamy także takie dziwo jak dziewięćsił bezłodygowy w odmianie łodygowej. Wkrótce relacja z wyprawy w celu zobaczenia go znajdzie się w Wędrówkach z Grzegorzkiem.

od maj.2008

5. ostrożeń polny?

jak mozesz daj mapke ze stanowiskiem (ewentualnie jakies namiary tego dziewiecsiła)

to sobie zobacze - tylko niech nie bedzie to w warszawskich botanikach bo tam widziałem :)

od sie.2009

Nie to na osiedlu Bemowo Lotnisko przy ulicy Blatona (boczna od Wrocławskiej) - zadzwoń do mnie na 0 695 184 442 to ci pokażę.

Malwina

od lip.2009

7. ostrożeń polny?
7.wrz.09 10:59
Magda Galus "magga"

Ja już wróciłam :) Może zorganizujmy jakąś wycieczkę z bio-forum w celu zobaczenia dziewięćsiła, może ktoś jeszcze jest chętny i ma blisko do Warszawy? :)

od gru.2007

8. ostrożeń polny?

Ja się piszę, tylko że w tym tygodniu to niestety ciężko mi się będzie wyrobić..: (

od lut.2007

9. ostrożeń polny?
7.wrz.09 11:52
Piotr Kobierski

... no... no... rozumiem na stokrotki czy niezapominajki ale na osty? :)

Może te dziewięćsiły wieżowce wzięły za góry?

od cze.2010

10. ostrożeń polny?
7.wrz.09 15:17
Piotr Grzegorzek

No to obejrzyjcie sobie dziewięćsiłowe szaleństwo w Libiążu k. Chrzanowa. - [bf#270666]

od cze.2008

11. ostrożeń polny?

może też mógłbym się dołączyć do wycieczki "bezłodygowej" ale dopiero pod koniec września;/

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji