bio-forum.pl

marynowane też się nie zmarnują

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

od kwi.2004

1. marynowane też się nie zmarnują

Oto rozmowa przeprowadzona przed chwilą z Pimpkiem:

jola (15: 45)

Grzyby marynowane (podgrzybki), które coś zaczęły mi głupio wyglądać w marynacie, wyjęłam z tej marynaty, przelałam porządnie wrzątkiem i zostawiłam na sitku. Nie chciało mi się z tym nic robić. Cebulę usmażyłam na Kasi, wrzuciłam te pokrojone grzyby, dolałam wody i dusiłam bez przykrycia. Potem dodałam śmietany i pieprzu czarnego. Oczywiście wszystko posoliłam. Osobno ugotowałam kaszę jaglaną. Wsypałam do tego czegoś. Wymieszałam i jem. Coś nie za bardzo. Co byś do tego dodał?

jola (15: 45)

Kwaśne

Pimpek (15: 47)

czerwoną paprykę LEKKO uduszoną, żeby chrupała

Pimpek (15: 47)

pokrojoną w paseczki

jola (15: 47)

O! Idę do kuchni

jola (15: 50)

a jajko?

Pimpek (15: 51)

nie

jola (15: 53)

dobre z papryką. Jajko sadzone się sadzi. Będzie osobno.

Pimpek (15: 53)

a, tak

Pimpek (15: 53)

sadzone do papryki jest OK

jola (15: 55)

dobre!

od kwi.2001

2. marynowane też się nie zmarnują
16.lis.05 16:07
Marek Snowarski "admin"

jolu, przerażasz mnie, co to znaczy "coś zaczęły mi głupio wyglądać w marynacie"?

od sie.2002

3. marynowane też się nie zmarnują
16.lis.05 16:19
"pimpek"

He :) U Joli to może znaczyć wszystko, na przykład, że blaszki się kruszyły <rotfl>, uahaahahahaha

od kwi.2004

4. marynowane też się nie zmarnują

Tegoroczne podgrzybki marynowane nagle mi w ciągu jednej doby tak jakoś zmętniały. Poprzedniego dnia jeszcze je jadłam i były dobre. Postanowiłam zadziałać i wymienić zalewę, ale... zapomniało mi się. Zostały zatem bidoki odcedzone i mocno przelane wrzątkiem na sitku w lodówce... 😊 Dziś zjadłam fajną potrawę.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji