bio-forum.pl

Oddam duszę za Kanie

bez logowania - można przeglądać

od wrz.2010
#0

1. Oddam duszę za Kanie
3.wrz.04 01:00
michal jachu "yachoo"

Oj tak tak wg mnie to najlepszy grzyb.

Można mówić wiele rzeczy ale ten aromat i smak są niepowtarzalne.

Nigdy nie moge zebrać odpowiedniej ilości kań aby zasuszyć bo zaraz je zjem na świeżo w bułeczce oczywiście. Jeśli ktoś ma nadmiar lub nie lubi przyjmę z nieukrywana wdzięcznością:-)

od sie.2002
#0

2. Oddam duszę za Kanie
3.wrz.04 07:12
"pimpek"

Krzysiu, przecież wiesz, że na mnie zawsze możesz liczyć :) Jak tylko wrócę ze zjazdu podskoczę na kanie i jeśli przyniosę > np. 15 to Ci podeślę :)

Pasi?

od kwi.2004
#0

3. Oddam duszę za Kanie

Czemum, Krzysiu chcesz suszyć kanie? Będą niesmaczne, łykowate. Ja suszyłam takie średnie, a potem dawałam do potraw. Były mocno papierowe, albo zelówkowate. Na sam zapach do potraw wystarczą Ci suszone trzony. Potem je wyrzucisz. Jeżeli masz pomysł na potrawę z suszonych kań - odezwij się "W kuchni".

od wrz.2010
#0

4. Oddam duszę za Kanie
3.wrz.04 11:40
michal jachu "yachoo"

Dobrze Pimpuś nie ma sprawy

musimy tylko się zastanowić nad dostawą.

Jolu podobno kanie można suszyć na zimę i potem je moczyć w mleku podobno odzyskują swoje normalne

waleory czyli smak i zapach.

Przyznam szczerze że nigdy nie jadłem suszonych kań.

(wiadomość edytowana przez yachoo 03. Wrzesień. 2004)

od kwi.2004
#0

5. Oddam duszę za Kanie

Dziękuję, spróbuję. Smażone same są wspaniałe, smażone w panierce również. Jako flaki są doskonałe. Zobaczymy w mleku. Tyle, że teraz już nie uzbieram, bo mi moi przyjaciele przyznali się, że siedzieli w tygodniu w klubie i wyzbierali wszystko, co do nogi.

od sie.2002
#0

6. Oddam duszę za Kanie
3.wrz.04 17:56
"pimpek"

w KLUBIE? Jezu, gdzie te kanie nie wyrosną :)

od lip.2004
#0

7. Oddam duszę za Kanie

"Szła dzieweczka do laseczka...... Gdzie jest ta ulica?

Gdzie jest ten KLUB?...."

Czy można się zapisać, wypełnić jakąś deklarację?:-)))

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

8. Oddam duszę za Kanie
6.wrz.04 10:00
Wojciech Zięba (wojtek_z) ("wojtek_z")

Przyznam że są to grzyby niczego sobie. Wczoraj jak wracaliśmy z lasu rydzowego, na rozległych łąkach okołoleśnych czterech grzybiarzy zbierało kanie. Może nastepnym razem spróbuję i ja :)

od kwi.2004
#0

9. Oddam duszę za Kanie

Tak. Przyjrzyj się dokładnie obrazkowi. Dobrze poczytaj. Pooglądaj, czym różnią się od najbardziej dla Ciebie podobnych grzybów trujących i niejadalnych. Mogą się też pojawiać już czubajki czerwieniejące. Nie pesz się. Zbieraj. Niektórzy piszą, że są mniej smaczne od czubajek kań, ale mnie też smakują. Są mniejsze, bardzie kostropate, ciemniejsze i czerwienieją. Smacznego.

od wrz.2010
#0

10. Oddam duszę za Kanie
6.wrz.04 20:02
michal jachu "yachoo"

Jak tam Pimpek byłeś na grzybkach.... może po drodze kanie były:-)

od sie.2002
#0

11. Oddam duszę za Kanie
6.wrz.04 20:15
"pimpek"

Yachoo - dzisiaj moja żona (sic!!) uzbierała 8 kań (zobacz foto na mailu).

Chyba mało na wysyłkę, co? W środku tygodnia mogę pjść tylko po kaniowych miejscach jak chcesz, chyba że chcesz te osiem...

od wrz.2010
#0

12. Oddam duszę za Kanie
7.wrz.04 21:19
michal jachu "yachoo"

OK wobec tego czekam na czwartek

Smacznego dla żony

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji