bio-forum.pl

Świecznica rozgałeziona?

bez logowania - można przeglądać
GRej143537

od maj.2009

1. Świecznica rozgałeziona?
DSC01793. JPG
DSC01799. JPG
DSC01801. JPG

Raczej w tym wypadku nie powinno być pomyłki. Ale tak to przeważnie bywa że ciekawe okazy znajdujemy o zmroku i do tego wrośnięte wewnątrz pnia tak że, cholera czasem człowieka bierze. Gdyby nie gatunek chroniony zabrałbym do domu lecz w tym przypadku kombinowałem w lesie. Gatunek drzewa trudny do określenia o zmroku, raczej liścaste, ale chyba będę musiał tam wrócić przy lepszym świetle? Chyba że, identyfikacja się powiedzie przy pierwszym podejściu.

od paź.2007

2. Świecznica rozgałeziona?

od sty.2009

3. Świecznica rozgałeziona?
20.cze.09 22:56
Andrzej Sas "ASas"

Świecznica rozgałęziona nie jest gatunkiem chronionym, a jedynie czerwonolistnym :)

(wypowiedź edytowana przez andrzej528 20. czerwca. 2009)

od maj.2009

4. Świecznica rozgałeziona?

Ale ona jest taka ładna że, nie miałem ochoty jej niszczyć i widocznie podświadomie zaliczyłem do chronionych. Dzięki za sprostowanie:-)))

W takim razie czeka mnie ponowny wyjazd po eksykat ( ok 10 km rowerkiem). Cała przyjemność po mojej stronie:-)

od sty.2007

5. Świecznica rozgałeziona?

Wystarczy nawet tylko kawałek owocnika, MIŁEJ PRZEJAŻDŻKI!!!:-)))

od maj.2009

6. Świecznica rozgałeziona?

Ty, zawsze potrafisz podtrzymać na duchu. Gorzej tylko z czasem:-)))

od sty.2007

7. Świecznica rozgałeziona?

Doskonale wiem, jak to jest z tym czasem:- ( też się wybieram na krótką "przebieżkę", niestety tylko krótką, ze względu na małą ilość czasu jaki dziś mam:- (

Ale właśnie kończę pewne śliczne:-) opracowanie i z tego też jestem bardzo rada!!!:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji