bio-forum.pl

Jedna róża trzy problemy

bez logowania - można przeglądać

od maj.2009

1. Jedna róża trzy problemy
problem1
problem2
problem3

witam,

mam problem z moja 5 letnia różą, u której pojawiły się trzy rodzaje uszkodzeń na liściach. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ sama podejrzewam tylko skoczka różanego (przy pożółkłych liściach), ale z resztą naprawdę nie wiem, co począć i jak chronić pozostałe kwiaty w ogrodzie.

od maj.2006

2. Jedna róża trzy problemy
7.maj.09 09:06
Pola

Wygląda że ma grzybicę. opryskaj np. Topsinem, wcześniej oberwij wszystkie chore liscie (jesli są zarażone i tak opadną). pozdrawiam.

od cze.2009

3. Jedna róża trzy problemy

a po tygodniu spryskaj czymś na robale np DECIS i wykluczysz obie sprawy bo te jasne przebarwienia to raczej coś ssącego

pozdrawiam

od kwi.2009

4. Jedna róża trzy problemy

wszystkie objawy wyglądają na szkodniki pierwsze zdjęcie to mszyca drugim bym sie nie przejmował natomiast trzecie to szkodnik skoczek różany. można je zwalczyć np. preparatem Mospilan, Confidor.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji