bio-forum.pl

Zagadka - co z niej wyrośnie?

bez logowania - można przeglądać

od sty.2007

1. Zagadka - co z niej wyrośnie?
zagadka

Pytanie zagadki, jak w tytule: Co co z niej wyrośnie? Co wyrośnie z roślinki, którą spotkałam wczoraj, 16 kwietnia, w środowisku leśnym, lasu mieszanego, gospodarczego, w dolnych partiach dość głębokiego jaru?

od sty.2008

2. Zagadka - co z niej wyrośnie?
17.kwi.09 14:20
Staszek K. "stku"

od sty.2007

3. Zagadka - co z niej wyrośnie?

Czy na pewno "quadri"folia?;-)

quadri tri folia

;-)

od sty.2007

4. Zagadka - co z niej wyrośnie?

No dobrze, dobrze, "quadri"folia:-)))

quadrifolia

:-)

od sty.2007

5. Zagadka - co z niej wyrośnie?

Dwa lata temu, gdy zapoznałam się z tą oryginalną roślinką to "piszczałam z zachwytu" na sam jej widok;-)))

Natomiast teraz jestem bardziej wymagająca i oczekuję od czworolista, że czymś mnie zaskoczy, czymś ucieszy, np. inną ilością swoich listków i elementów kwiatu:-)

kępa

Tak więc, gdy spotykam taką na przykład kępę rośliny to zaczyna się zabawa:-)))

pierwszy rezultat

Przyglądanie się tej kępce dało już pierwszy rezultat, nieco z jej boku znalazłam to:

drugi

Za chwilę w kępce to:

kolejny rezultat

i to:

jejku, szesc

To już było fajnie;-) Ale za chwilę, ojej, a ten to ile ma?

szesc

Naprawdę, sześć!:-)))

Szkoda, że jeszcze nie zakwitł, bo nie znam liczby elementów kwiatu, czy też są sześciokrotne dla tego okazu...:-)

kuklik

Wszystkim moim zabiegom przyglądał się z zaciekawieniem kuklik zwisły

grzybki

i jakieś grzybki łypały oczkiem z ukrycia;-)

Żal było kończyć śliczny pierwszomajowy spacer, ale czworo-, pięcio- i sześcio-listy dodały smaczku przed The End;-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji