Grupa grzybów na mocno spróchniałym pniaku. Zapachu mąki nie stwierdziłem, ale było bardzo zimno i specjalnie nic nie pachniało. Smak taki mączno-grzybowy, ale i tu może to sugestia, a za wiele tego grzybka z wiadomych względów nie zjadałem. Wysyp rdzawobrązowy
Substrat spróbuję sprawdzić, choć z tego co pamiętam pniaczek był mocno schyłkowy. A za mikroskop biorę się juz niebawem:-)))) Zobaczymy co z tego mojego mikroskopowania wyjdzie - w każdym razie KREATORZY SZANOWNI szykujcie się na lawinę pytań:-)))
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)
⇒ szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji