bio-forum.pl

Ptasi goście w ogrodzie

bez logowania - można przeglądać

od sty.2007

1. Ptasi goście w ogrodzie

Od kilku dni małe stadko ptaków mnie zafrapowało w moim ogrodzie, dziś udało mi się je sfotografować, podam fotki wieczorem. Okazało się, że okolice mojego ogrodu wybrały sobie za przystanek przelatujące gile!!!:-)))

A może nawet zamieszkają w pobliżu? Bo czytam w Wikipedii, że ale od lat 80. - 90. średnio licznie gniazduje na obszarze całego kraju:-) pl.wikipedia.org

od sty.2007

2. Ptasi goście w ogrodzie

Przy okazji serdecznie polecam sklep internetowy z budkami lęgowymi dla ptaków i nie tylko:-) sklep.bocian.org.pl

Najwyższy czas się zaopatrzyć, jeśli tylko ktoś zechce zaprosić skrzydlate rodzinki do swojego ogrodu. Kupiłam w zeszłym roku, więc naprawdę mogę polecić:-)))

od sty.2007

3. Ptasi goście w ogrodzie

Czas przedstawić gile, które zatrzymały się u mnie w gościnie, dziś ich nie widziałam, pofrunęły dalej?... Zdjęcia wykonane maksymalnym zoomem, żeby ich nie przepłoszyć:-)

pan gil

Oto Pan Gil

gil - tam coś ciekawego jest

Tam jest coś ciekawego!:-)

pani gilowa

Oto Pani Gil

Gdy Pan Gil przysiadł przy płocie...

jeszcze raz pan gil

... no i jeszcze raz, tym razem w zgoła innym ujęciu:-)

i jeszcze raz

:-)

od lis.2008

4. Ptasi goście w ogrodzie

Zainspirowany, przez Panią Basię zamieszczam tu zdj. moich tegorocznych budek, zbudowanych z wielką pomocą natury (dostarczyła mi wypróchniałych w środku pniaków). Dwie budki są z orzecha włoskiego, a dwie z wiśni (te musiałem dopracować dłutem i młotkiem). A drzewa na których wiszą to: grusza, topola, brzoza i grusza.

od sty.2007

5. Ptasi goście w ogrodzie

Dobry pomysł i realizacja, życzę wielu ptasich rodzinek w tych budkach:-)

od lis.2008

6. Ptasi goście w ogrodzie

Budki już zajęte. W kolejności przez: sikory bogatki, szpaki, sikory bogatki i wróble mazurki.

od cze.2009

7. Ptasi goście w ogrodzie

Pory byś my napisali o naszych skrzydlatych przyjaciołach, kosach :)

W jednej z tui mamy gniazdo kosów :)

Oto nasz skrzydlaty przyjaciel :)

Zbudowałem dla nich na zimę karmik, tylko na razie nie wiem gdzie go umieścić. Nie zapominajmy o sikorkach! Widzicie ten wystający patyk? Tam będzie wisiała przez zimie słoninka :)

od sty.2007

8. Ptasi goście w ogrodzie

Karmnik może np. wisieć na gałęzi drzewa, u mnie wisi pod pergolą z różami - ochrona przed kotami i innymi drapieżnikami gwarantowana:-)

Gratuluję przemiłych ptasich przyjaciół!:-)))

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji