bio-forum.pl

Bardzo duża kustrzebka - peziza badia?

bez logowania - można przeglądać

od lip.2002

1. Bardzo duża kustrzebka - peziza badia?
1
2

Największy owocnik miał 12 cm wysokości. Cała kępka 15 cm średnicy. Rosły w sosnowym borze z niewielkimi domieszkami świerka i brzozy. Wysyp zarodników biały.

od sie.2002

2. Bardzo duża kustrzebka - peziza badia?
20.paź.05 13:44
Piotr Perz "pimpek"

Nat taką "wygląda" - czerwonawa z zewnątrz, khaki-zielona wewnątrz.... ale Mikroskop Prawdę (najczęściej) Ci Powie.

od wrz.2004

3. Bardzo duża kustrzebka - peziza badia?

Wygląda na P. badia, ale na wszelki wypadek do sprawdzenia cechy mikro;-)

od lip.2002

4. Bardzo duża kustrzebka - peziza badia?

Mam już cholera mikroskop:-)))) Ale na razie to urządzenie mnie przerasta. Za tydzień kończy się tegoroczny cykl Grand Prix i potem wezmę się za te suszki, ekstykaty, zarodniki. Cała zimę spędzę nad mikroskopem:-)))

od kwi.2001

5. Bardzo duża kustrzebka - peziza badia?
23.paź.05 09:35
Marek Snowarski "admin"

jak się będziesz brał do mikroskopowania to będę wdzięczny za pytania - czy to na forum czy via e-mail - tej zimy planuję zrobić i wyszlifować cykl _ilustrowanych_ artykułów o mikroskopie i mikroskopowaniu - i takie pytanie pozwalają mi lepiej opracować je pod kątem potrzeb "zaczynających"

od sie.2002

6. Bardzo duża kustrzebka - peziza badia?
2.sty.06 13:44
Piotr Perz "pimpek"

Spin, zabrałeś się za tę kustrzebkę?

od lip.2002

7. Bardzo duża kustrzebka - peziza badia?

Niestety jeszcze nie:-))) Póki co odrabiam zaległosci całoroczne powstałe za sprawą bycia "w lesie" prawie każdego dnia:-)))) Ale już bankowo w tym miesiącu:-))

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i samych Czerwonolistowych.

od sie.2002

8. Bardzo duża kustrzebka - peziza badia?
9.lut.06 17:08
Piotr Perz "pimpek"

... a ja Cię pomęczę: D heheh - i jak??

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji