bio-forum.pl

nieudane uprawy kalafiora

bez logowania - można przeglądać

od sie.2008

1. nieudane uprawy kalafiora

od dwóch lat sadze kalafiora, gdy sie juz troche pojawi rozyczki żółkna i przekwotaja tak samo jest z brokułami dlaczego?

od lis.2008

2. nieudane uprawy kalafiora

Cytuję z: rolnicy.com

"Nawożenie i uprawa – kalafior potrzebuje duże ilości substancji odżywczych i wody, dlatego też należy kalafiory często podlewać. Warto także obrywać zewnętrzne liście, dzięki czemu różyczki nie żółkną."

Ale w pewnym czasopiśmie ogrodniczym znalazłem wersję przeciwną - vide zdjęcie.

od sie.2008

3. nieudane uprawy kalafiora

mam jeszcze jedno pytanie czy to moze byc spowodowane ty ze ja kupuje kalafiora do uprawy w polu a ja sadze w ogrodku

od lis.2008

4. nieudane uprawy kalafiora

Nie ma znaczenia. Kiedy kupujesz pomidory szklarniowe, mogą słabo się rozwijać, gdy zasadzisz je w polu. Kalafiorów to nie dotyczy.

od sie.2008

5. nieudane uprawy kalafiora

no to sie ciesze

od mar.2010

6. nieudane uprawy kalafiora
5.mar.10 13:13
Jan Szydlo "armada"

Mam sąsiada za miedzą co w polu ma kalafiory, opryskiwacza nie odpina od traktora, a o kalfiorach mówi że nadaja się tylko do sprzedania. Z tego przykładu widać że bez intensywnej chemi nie ma co myśleć o kalafiorze w ogródku.

od mar.2010

7. nieudane uprawy kalafiora
5.mar.10 13:15
Jan Szydlo "armada"

Mam sąsiada za miedzą co w polu ma kalafiory, opryskiwacza nie odpina od traktora, a o kalfiorach mówi że nadaja się tylko do sprzedania. Z tego przykładu widać że bez intensywnej chemi nie ma co myśleć o kalafiorze w ogródku.

od lut.2010

8. nieudane uprawy kalafiora
14.mar.10 20:45
ludwik "ekopom"

chciałbym jeszcze dodać, że przy uprawie kalafiora należy zwrócić uwagę aby rozsada nie była przerośnięta (szybka jarowizacja), wczesną wiosną dobrze przykryć włókniną to także można w jakiś sposób ochronić przed śmietką itp

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji