Musiałem obciąć to zdjęcie z sosną ośmiornicą bo poniżej stał Roman - z tego co mi mówił był z Tobą w okolicy j. Głębokie to niedaleko ze 2 km i łatwo trafić bo rośnie przy drodze asfaltowej.
I jeszcze to-"świecznikowa" sosna. Trójramienna sosna rosnąca sobie w liściastym lesie."Na oko" 2, 5-3 m w obwodzie. Okolice Łękińska, pow. bełchatowski.
22
Niestety jakiś DUPEK ściął, lub pozwolił, ją ściąć. W sierpniu tego roku to piękne drzewo legło, łamiąc kilka innych drzew, na ziemi. I po co, w jakim celu, skoro leży tam do dziś strasząc martwymi kikutami. Na deski się nie nadawało, a na opał stoi nieopodal tysiące zwykłych drzew. Ktoś kto skazał to drzewo na śmierć jest naprawdę DUPKIEM.
Ha, takie "łączniki" widywałam w buczynie Łagowskiej nad j. Trześniowskim, czasem mieszane - dwugatunkowe, ale nie pamiętam, czy zrobiłam im zdjęcia, ale dziś dla mnie już za późno na szukanie.....: (
Lasku brzozowego, po zachodniej stronie mojego domostwa, nie wycinam, mimo iż drzewa osiągnęły już wiek rębny i drewno powoli deprecjonuje się. Wierzę bowiem, że chroni mnie przed coraz częstszymi huraganami. A orkiestrą wysokich drzew zarządza brzoza z kastanietami.
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)
⇒ szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji