bio-forum.pl

Gąsówka dwubarwna

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

od maj.2007
#0

1. Gąsówka dwubarwna

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia kulinarne z tym gatunkiem? W atlasie piszą że smaczny grzyb jadalny więc dzisiaj nakosiłem sporą kobiałkę tylko nie wiem jak to przyrządzić: ( Proszę o poradę...

od paź.2008
#0

2. Gąsówka dwubarwna

Uzbierane grzybki kroisz w kostkę. Rozgrzewasz wok około 10 minut aż zacznie dymić

rzucasz prędko grzybki na wok przykrywasz i smarzysz około 2-4 minut. Po odkryciu z grzybów wytrącać się zacznie czerwony płyn. Podkręcasz ogień na maxa i............

dymi z woka dajesz to do cłodnej miski pierzasz (są ciepłe i stąd ten czerwony sos) SmaczeGooooooooo

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji