bio-forum.pl

Błąd w nowym "Działkowcu"

bez logowania - można przeglądać

od maj.2006

1. Błąd w nowym "Działkowcu"
21.paź.08 21:54
Pola

Kochani, czy ktoś z was czytałartykuł w najnowszym numerze "Działkowca" (listopad 2008) pt. "Allelopatia"? (str. 48).

Są tam wskazówki jak dobierać rośliny na grządce warzywnej, by wzajemnie korzystnie na siebie wpływały. W jednym miejscu piszą:

" (...) obserwuje się niekorzystne działanie kapusty na fasolę tyczną i pomidory"

a kilka zdań dalej, w tym samym tekście jest napisane:

"Szczególnie pożądane kombinacje w walce ze szkodnikami stanowią uprawy współrzędne kapusty z pomidorami (...)"

Które z tych zdań jest prawdziwe? Sadzić pomidory obok kapusty, czy nie?!?!?!

Czekam na wyjaśnienia forumowiczów.

od sty.2007

2. Błąd w nowym "Działkowcu"

Ja postaram się poszukać w jednej z moich książek, która jak pamiętam traktuje o uprawie współrzędnej, dziś nie zdążę raczej, ale będę pamiętać, Polu. OK?

Może jeszcze poproszę kogoś, pewnego "znanego mi znawcę", by wyjaśnił... :)

od lut.2010

3. Błąd w nowym "Działkowcu"
14.lut.10 13:26
ludwik "ekopom"

pomidory i seler lubią być blisko siebie, a najgorzej gdy rosną blisko ziemniaki to i zaraza ziemniaczana raczej pewna

od mar.2010

4. Błąd w nowym "Działkowcu"
5.mar.10 12:20
Jan Szydlo "armada"

Jak już gdzieś wpominałem jestem elektronikiem i kiedyś "tworzyłem" dla czasopisma "Nowy Elektronik". Teraz zmieniłem hobby na zioła i kwiatki.

Nie ma co się dziwić takim błędom jeżeli autor pisze to na przysłowiowym kolanie, nik tego nie sprawdza bo i poco skoro autorowi daje się 100-150 zeta za stronę w czasopiśmie. To nie jest pierwszy ani ostatni taki bład, a Działkowiec na krytykę nie odpowiada.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji