bio-forum.pl

niejadalne/trujace grzyby z rodziny rurkowych/sitkowych

bez logowania - można przeglądać

od paź.2008

1. niejadalne/trujace grzyby z rodziny rurkowych/sitkowych

Witam,

Czy moge prosic zawodowych/profesjonalnych grzybiarzy o wymienienie nazw grzybów, ktore sa niejadalne lub trujace a ktora sa rurkowe/sitkowe (wiem ze zdecydowana wiekszosc jest jadalnych, ale jest tez kilka trujacych/niejadlanych, wlasnie o nazwy takich mi chodzi, oczywiscie o wyglad tez ale to juz doszukam na google)

jakby mozna bylo, to tez bym prosil o info, z jakim jadalnym grzybem mozna je pomylic (roznice w wygladzie)

dziekuje i pozdrawiam,

R. M.

od maj.2003

2. niejadalne/trujace grzyby z rodziny rurkowych/sitkowych
13.paź.08 13:54
Anna Kujawa "AniaK"

Zerknij do atlasu - choćby na www.grzyby.pl i sam zobacz. Tam są wszystkie informacje, o jakie prosisz.

od lis.2005

3. niejadalne/trujace grzyby z rodziny rurkowych/sitkowych
13.paź.08 15:00
Marek Ciszewski "grant"

Kolejny przykład "wyparowywania" postów.

Rafałowi dałem naniary grzybów jadalnych i trujących, o które prosił... Skoro jednak z jakichś powodów post 'WYPAROWAŁ", powtórnie nie będę się tu wypowiadał...

od maj.2003

4. niejadalne/trujace grzyby z rodziny rurkowych/sitkowych
14.paź.08 09:36
Anna Kujawa "AniaK"

To był jakis drugi bardzo podobny wątek, dałeś tam Marku namiary na wikipedię:-)

Otwieram wątki z powiadomień, więc czasem coś mi umyka.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji