Zaloguj F bio-forum.pl
G grzyby.pl
R atlas-roslin.pl ?R
?G
🔍F
od sie.2005
1. zielone gwózdki na pniu.
Stanowisko: las mieszany, w przewadze liściasty. Na uciętym, badź upalonym pieńku. Wokół teren podmokły. Co najmniej kilkanaście takich 'osobników'
Długość tego na fotce drugiej- 2cm. Zieleń mi trochę odjechała na tej drugiej fotce. Były raczej seledynowe.
2. zielone gwózdki na pniu.
od sie.2005
3. zielone gwózdki na pniu.
O matko!!
A ja myślałam, że jakieś fajne grzybki <rotfl> Chyba mi za bardzo padło na te grzyby i wszystko, co ma nóżkę i nie ma liści to dla mnie grzyb: P
4. zielone gwózdki na pniu.
yhy, dla mnie też <rotfl>
ale, ale.... co to za ślicznoka wyrasta ze świerkowej szyszki na Twojej ikonce?
od sie.2005
5. zielone gwózdki na pniu.
Ha, żebym ja to wiedziała...
[bf#20067] oto wątek dla tej ślicznotki :)
Myślałam, że to może jakaś lakówka , ale Jola mnie oświeciła, że nie, więc moje pomysły się już skończyły co to może być.
od sie.2005
6. zielone gwózdki na pniu.
Poza tym, to nie jest szyszka, tylko pniak, chciałam Ci wysłać większe foto, ale przez forum nie da rady: ( albo nie umiem
Wracając do tematu... porosty to ponoć też grzyby i doszukałam się, że najprawdopodobniej to jest jakiś chrobotek . Mam rację?
7. zielone gwózdki na pniu.
Tak, to któryś chrobotek . Tak, to teraz też są grzyby włączone do Ascomycotina o ile pamiętam.
8. zielone gwózdki na pniu.
Dzięki za info i za przeniesienie wątku :)
Młego dnia
dawny uczestnik obecnie bez konta na forum
9. zielone gwózdki na pniu.
14.paź.05 22:20
paulina stepień ("diatoma")
⇒ dodaj wypowiedź
⌂_ bio-forum.pl
⇈
© -
by Marek Snowarski – ✉ formularz kontaktowy
Zalinkuj tę stronę kodem (przykładowy tekst linku dostosuj do swoich potrzeb):
<a href="https://bio-forum.pl/forum/watki/20346">zielone gwózdki na pniu. - bio-forum.plzielone gwózdki na pniu. - bio-forum.pl</a>
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie —
więcej informacji