bio-forum.pl

Takie grzyby w ogrodzie?

bez logowania - można przeglądać
GRej115494

od lis.2006

1. Takie grzyby w ogrodzie?

Pojawiły się pewnego dnia i to w takiej obfitości. Są duże i dorodne.

Ale co to za grzyby???????????????

od cze.2010

2. Takie grzyby w ogrodzie?
23.wrz.08 19:29
Piotr Grzegorzek

Lepiota friesii znana mi także jako Lepiota aqutesquamosa, znaczy się jakaś czubajeczka.

od lis.2006

3. Takie grzyby w ogrodzie?

A czy ta czubajeczka jest jadalna?

od maj.2003

4. Takie grzyby w ogrodzie?
24.wrz.08 10:47
Anna Kujawa "AniaK"

Nie, jest niejadalna. Za to jej stanowiska są przyjmowane do rejestru gatunków rzadkich, bo ma mało zarejestrowanych stanowisk w Polsce.

od lis.2006

5. Takie grzyby w ogrodzie?

Czy zatem ja to gdzieś powinienem zgłosić?

Czy dobrze zrozumiałem?

od lis.2006

6. Takie grzyby w ogrodzie?

To są dwa stanowiska zlokalizowane koło siebie. Jedno stanowisko to 5 grzybów, drugie - 4 grzyby.

od maj.2003

7. Takie grzyby w ogrodzie?
24.wrz.08 10:59
Anna Kujawa "AniaK"

zerknij tu:

[bf#7259]

Zbieramy tu dane o stanowiskach grzybów chronionych i rzadkich. Możesz dołączyć do "donosicieli":-)

od maj.2003

8. Takie grzyby w ogrodzie?
24.wrz.08 11:35
Anna Kujawa "AniaK"

Waldku, suchy ojkaz jako dokument zgłoszenia prześlij mi do Stacji (adres po kliknięciu w nazwisko)

od maj.2003

9. Takie grzyby w ogrodzie?
14.lis.08 14:16
Anna Kujawa "AniaK"

Waldku, do dokumentacji stanowiska wystarczy 1 okaz:-)) W zgłoszeniu napisałeś, że jest tam 9 owocników, a przysłałeś... 12 owocników:-))

Dzięki serdeczne, ale gdybyś zgłaszał kiedyś coś jeszcze, to naprawdę wystarczy jeden, no, dwa owocniki:-))

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji