bio-forum.pl

Narodziny ozorka dębowego?

bez logowania - można przeglądać
GRej119369

od sty.2007

1. Narodziny ozorka dębowego?

09. 09. 2008. Czy tak mogą wyglądać "narodziny" ozorka dębowego? Od trzeciej dekady sierpnia obserwuję ozorki dębowe na różnych stanowiskach, zastawałam je w różnych stadiach, ale takiego stadium jeszcze do dziś nie widziałam. Będę mieć pod obserwacją to stanowisko, to doniosę, co się dalej będzie działo.

narodziny ozorka 1
narodziny ozorka 2
narodziny ozorka 3

Stan dzisiejszy - 09. 09. 2008 - zdjęcia obrazują moje kolejne coraz bliższe przyglądanie się, co wyrasta spod tego pniaka w lesie z udziałem dorodnych dębów i pniaków po dębach:

od sty.2007

2. Narodziny ozorka dębowego?
domniemany ozorek

Wczoraj zastałam to "coś" w takim stanie, jakie pokazuje moje zdjęcie:

Coś mi mówi (ta kropla soku na owocniczku), że to JEST ozorek, tylko, czy on/one zdąży/ą wyrosnąć.....: (

od wrz.2005

3. Narodziny ozorka dębowego?
14.wrz.08 11:46
Robert Puciata "puciu"

Oczywiście Ozorek, w sobotę też znalazłem rozwiniętego w takim stopniu.

od sty.2007

4. Narodziny ozorka dębowego?

To go zgłaszam w takim razie, nie czekając, aż mi go ślimaki zjedzą;-)

A podglądać tak czy owak będę :)

Dziś mam kolejne znalezisko ozorkowe, jeśli powyższe można nazwać okresem niemowlęcym, to dzisiejsze spokojnie wczesna podstawówka, a i pełnoletnie mi się trafiły (już zgłoszone :) i zgrzybiali staruszkowie;), których coś potem zjadło do końca: (też już zgłoszeni :)...;-)))

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji