bio-forum.pl

Metody analiz statystycznych

bez logowania - można przeglądać

od maj.2008

1. Metody analiz statystycznych
28.sie.08 12:25
Marta "marta_k"

Ma spis gat. roślin występująych na łące suchej. Chciałabym teraz przyporządkować je do grup synantropodynamicznych, historyczno-geograficznych, form życiowych Ranqiera, zasięgowej, ekologiczno-klimatycznej, socjologiczno-ekologicznej. nie wiem jak się do tego zabrać i gdzie szukać informacji na ten temat.

Byłabym wdzięczna z każde wskazówki.

Mam kilka książek z botaniki, więc co do form życiowych sobie jeszcze poradzę, ale pozostałe...? Nie mam w nich na ten temat nic zawarte.

Słyszałam, że te metody są zastosowane za Chmielem z (1993).

Proszę o pomoc.

Nie wiedziałam gdzie umieścić temat, więc zamieszczam go tutaj.

od sty.2008

2. Metody analiz statystycznych
28.sie.08 13:43
Staszek K. "stku"

Kilka spraw powinna załatwić lista

Zarzycki, K., Trzcińska-Tacik, H., Różański, W., Szeląg, Z., Wołek, J., Korzeniak, U., 2002 - Ecological indicator values of vascular plants of Poland (Ekologiczne liczby wskażnikowe roślin naczyniowych Polski. Gorzej z zasięgami i geografią.

od maj.2007

3. Metody analiz statystycznych

Tylko po co ci to dla jednej łąki - jakie wnioski z tego wyciągniesz?

Znajdź pracę Chmiela (chyba chodzi o florę Pojezierza Gnieźnieńskiego w dwóch tomach) - tam będzie na pewno metodyka o którą ci chodzi.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji