bio-forum.pl

Kaszuby czerwiec 2008

bez logowania - można przeglądać

od gru.2003

1. Kaszuby czerwiec 2008

Ludzie!!! Deszcz pada!!!

Aż miło wyjść do lasu i upoić się tym rzeżkim powietrzem:-)

A co w lesie?

Niewiele-grzybnia szaleje!

Ale jest pierwszy borowik:-) Boletus calopus

i pierwsza koralówka, prawdopodobnie Ramaria flava

od paź.2005

2. Kaszuby czerwiec 2008

Byłem chyba ostatni, który miał monitor 17'' Spłonął i mam teraz 19'' ale nie panoramiczny:-)))

Mirki szalejemy z fotami na 800 pikseli:-)))

od kwi.2004

3. Kaszuby czerwiec 2008

Rysiu, kochanie. Co Ty tu piszesz? Ja pewnie mam coś starsze. Nawet nie pojmuję, co piszesz. Co na 800 pikseli? Czy ja już odstaję? Nie chcę odstawać.

od paź.2005

4. Kaszuby czerwiec 2008

Jolka - przepraszam. Faktycznie treść jest kiepskiej jakości:- (

Komunikowałem tylko, że teraz można wklejać fotki, które mają 800 pikseli szerokości. Już mi nie przeszkadza większa rozdzielczość monitora. Mój stary monitor się spalił:-)

od gru.2003

5. Kaszuby czerwiec 2008

Ciągle wiosna i poczciwe żółciaki....

czyżby cisza przed burzą?

od paź.2005

6. Kaszuby czerwiec 2008

U nas niestety cisza. Może faktycznie przed burzą?

od paź.2007

7. Kaszuby czerwiec 2008
21.cze.08 14:06
Jan Smyczek "emeryt57"

Musi solidnie popadać bo od dwóch miesięcy, mimo ostatnich przelotnych deszczy jest duży niedostatek opadów i grzybnia bardzo przesła. Lipiec ma byc mokry. Trzeba poczekać na grzybki i zbierać jagody (inaczej borówki) i poziomki.

od gru.2003

8. Kaszuby czerwiec 2008

Jutro robimy okupację naszych lasów-zobaczymy:-))) To jest chore, że Jana za pasem a my nie jedliśmy jajówy na kurkach w tym roku:- ( nie wspomne już o kaniach czy muchomorach... Dziś w końcu znalazłem pierwsze łysostopki bursztynowe-Gymnopus ocior, które z reguły pojawiają sie na początku maja... czyli mamy duże przesunięcie.

od mar.2008

9. Kaszuby czerwiec 2008
nadrzewniak
nadrzewniak
nadrzewniak

Mirku, sprawdźcie te miejsca gdzie rosły grzybki najwcześniej w poprzednich latach!!!

W moich PEWNIAKACH trafiłam dwa ceglastopore i kilka kureczek, a w innych miejscach KURKOWYCH na razie cisza, tylko jakieś nadrzewniaki zaczynają rosnąć!!!

Chyba tego deszczu jeszcze mało....:- (( (

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji