i pierwsza koralówka, prawdopodobnie Ramaria flava
Byłem chyba ostatni, który miał monitor 17'' Spłonął i mam teraz 19'' ale nie panoramiczny:-)))
Mirki szalejemy z fotami na 800 pikseli:-)))
Rysiu, kochanie. Co Ty tu piszesz? Ja pewnie mam coś starsze. Nawet nie pojmuję, co piszesz. Co na 800 pikseli? Czy ja już odstaję? Nie chcę odstawać.
Jolka - przepraszam. Faktycznie treść jest kiepskiej jakości:- (
Komunikowałem tylko, że teraz można wklejać fotki, które mają 800 pikseli szerokości. Już mi nie przeszkadza większa rozdzielczość monitora. Mój stary monitor się spalił:-)
U nas niestety cisza. Może faktycznie przed burzą?
Musi solidnie popadać bo od dwóch miesięcy, mimo ostatnich przelotnych deszczy jest duży niedostatek opadów i grzybnia bardzo przesła. Lipiec ma byc mokry. Trzeba poczekać na grzybki i zbierać jagody (inaczej borówki) i poziomki.
Jutro robimy okupację naszych lasów-zobaczymy:-))) To jest chore, że Jana za pasem a my nie jedliśmy jajówy na kurkach w tym roku:- ( nie wspomne już o kaniach czy muchomorach... Dziś w końcu znalazłem pierwsze łysostopki bursztynowe-Gymnopus ocior, które z reguły pojawiają sie na początku maja... czyli mamy duże przesunięcie.
Mirku, sprawdźcie te miejsca gdzie rosły grzybki najwcześniej w poprzednich latach!!!
W moich PEWNIAKACH trafiłam dwa ceglastopore i kilka kureczek, a w innych miejscach KURKOWYCH na razie cisza, tylko jakieś nadrzewniaki zaczynają rosnąć!!!
Chyba tego deszczu jeszcze mało....:- (( (