bio-forum.pl

Galerina paludosa?

bez logowania - można przeglądać
GRej131617

od wrz.2007

1. Galerina paludosa?

Aby nieco osłodzić sobie gorycz porażki reprezentacji, chciałem zapytać, czy dobrze typuję gatunek znalezionych dziś wśród torfowców grzybów:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

od gru.2003

2. Galerina paludosa?

Ja ostatnio poluję na

grzyby.pl

ale nie mam szczęścia-jedynie hełmówki popielatki i pępówki-jeszcze nie oznaczone...

od maj.2006

3. Galerina paludosa?

Myslę że dobrze typujesz

od wrz.2007

4. Galerina paludosa?

Dzięki.

Mirki, właśnie popatrzyłem i te "jedynie" hełmówki i popielatki nie takie znów "jedynie", bo też do zgłoszenia i wcale tych zgłoszeń na liście za dużo nie ma, ale rozumiem, rozumiem, apetyt rośnie w miarę;) Ja w sumie dopiero zaczynam zerkać na tereny bagienne, torfowiskowe, bo mam wrażenie, że tam bez mikroskopu baaaardzo ciężko się poruszać, zobaczymy. A i Hypholoma elongatum poszukamy;), choć bardziej kusi grzybówka trzcinowa i ona rośnie w zasięgu wzroku, czuję to. Tylko zerknąc na odpowiednią trzcinkę trzeba..

od gru.2003

5. Galerina paludosa?

Znam takiego co za zobaczenie grzybówki trzcinowej oddałby zapewne duszę :)....

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji