bio-forum.pl

Co zamarynowałem ? (żółto-zielonkawe w marynacie)

bez logowania - można przeglądać

od lip.2004
#0

1. Co zamarynowałem ? (żółto-zielonkawe w marynacie)

Witam

po wczorajszym małym grzybkobraniu

nazbierałem trochę maślaków kurek, i ze 2 szt. podgrzybków zajączków (grzyby.pl, po zamarynowaniu

zauwazylem ze w słoiku 2 grzybkom kapelusz zmienił barwe na żółto-zielonkawą (całkiem ładną) - czy to normalne

że zajączki tak sie bawią w marynacie, czy moze coś innego tam mam?

od sie.2002
#0

2. Co zamarynowałem ? (żółto-zielonkawe w marynacie)
26.lip.04 12:07
"pimpek"

Pewnie obgotowywałeś zajączki razem z kurkami.

TAK - to normalne. Robią się takie, że wiele osób nazywa zajączki ZIELONAKI (chyba z tego powodu). Tak samo, jeśli weźmiesz podgrzybka brunatnego (młodego) i obgotujesz razem z kurkami lub maślakami to też się taki robi.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji