bio-forum.pl

młodziutka Polyporus squamosus

bez logowania - można przeglądać

od paź.2007

1. młodziutka Polyporus squamosus
11.maj.08 21:58
Paula Probucka "Mykola"
Polyporus squamosus_01
Polyporus squamosus_02
Polyporus squamosus_03
Polyporus squamosus_04
Polyporus squamosus_05
Polyporus squamosus_06
Polyporus squamosus_07

Jest taka ładna, że muszę ją pokazać. Wyrasta na klonie, jeszcze cztery dni temu jej nie było. Piękna żagiew łuskowata, wygląda zupełnie inaczej, niż dorosła i dojrzała. Eh, młodość...:-)))

od lis.2006

2. młodziutka Polyporus squamosus

Dziękuje ślicznie za wątek z młodziutką P. squamosus. Przydał mi się baaardzo;-)

[bf#168563]

Nigdy nie miałem szczęścia do owocników tej żagwi w tym stadium.

He, he... widać pogoda w okolicach Szczecina zachęcająca do poszukiwań:-)

od paź.2007

3. młodziutka Polyporus squamosus
12.maj.08 01:02
Paula Probucka "Mykola"

Przy takiej pogodzie w ogóle więcej się chce i wszystko jest prostsze. Kiedy fociłam tę żagiew, wraz z aparatem wyjęłam puszkę pepsi max, postawiłam obok i zostawiłam. Wracałam się po nią dwa kilometry i nawet się przedtem nie zastanowiłam, czy wydatek tylu kalorii mi się opłaca, skoro wracam po coś, co ma zero cukru:-)

od lis.2006

4. młodziutka Polyporus squamosus

Działanie wbrew logicznemu myśleniu ma swój pewien nieprzewidywalny sens. Z tego też powodu warto wracać w to samo miejsce po raz drugi. Nawet choćby z błahego wydającego się komuś powodu. Coś o tym wiem:-)))

od paź.2007

5. młodziutka Polyporus squamosus
17.maj.08 00:09
Paula Probucka "Mykola"

Jak napisałam w wątku [bf#168911]

Dojrzała Polyporus squamosus_01
Dojrzała Polyporus squamosus_02
Dojrzała Polyporus squamosus_03

młodziutka piękność z niedzieli już jest dzisiaj, czyli w piątek, półmetrową, wielopiętrową, gąbczastą matroną-gigantą!

Dojrzała Polyporus squamosus_04
Dojrzała Polyporus squamosus_05

Ma już wielkie, kanciaste, typowe dla gatunku pory:

Ale ten czas leci dla takich grzybków - minęło pięć dni zaledwie, a młodość przeminęła...

My, ludziaki, to jednak mamy fajnie:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji