bio-forum.pl

25.02.14 Czernica Wr. - Kotowice szlak żółty dookoła Wrocławia

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2001

1. 25.02.14 Czernica Wr. - Kotowice szlak żółty dookoła Wrocławia

To było poprawienie dokończenia żółtego szlaku dookoła Wrocławia, pętli już zamkniętej na wcześniejszej wycieczce, ale tym razem bardziej "po bożemu", tj. ściślej po żółtych znakach.

Stosunkowo krótki odcinek, bo szedłem z sostrzeńcem, który przyjechał z Irlandii na 2 tygodnie do dziadków i chciałem mu zapewnić jakąś rozrywkę.

Trasa 12km dworce kolejowe Czernica Wrocławska - Kotowice. Dobiłem jeszcze 4km wracając z buta ze stacji Brochów do rodziców

Pierwsza część trasy dość paskudna, drogowa, z odcinkiem ok. 1km za rowem przy ruchliwej szosie. Potem ciekawie przez śluzy na Odrze w Ratowicach i przy Odrze, po polnych drogach, do głównej atrakcji jaką jest wieża widokowa.

Budowla wybitna, b. wysoka, 40m, ażurowa i wąska, straszna jak ma się lęk wysokości.

Z góry rewelacyjna panorama na Odrę, Wrocław, Pogórze Sudeckie. A że pogoda mglista, to niewiele z tego było widać, ale i tak ładnie.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji