bio-forum.pl

Zamioculas - jak przesadzać?

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. Zamioculas - jak przesadzać?
2.sty.06 23:19
"chmielu71" (b/log.)

Witam, pytanie jak w temacie, rośnie bardzo ładnie a chciałabym go rozmnożyć, a przy tym nie zniszczyć :)

2. Zamioculas - jak przesadzać?
3.sty.06 07:42
Darek Litwiński ("alej")

Kwitł już może?

3. Zamioculas - jak przesadzać?
3.sty.06 20:36
"chmielu71" (b/log.)

wydaje mi sie ze jeszcze nie, swiezo kupiony

4. Zamioculas - jak przesadzać?
29.sty.06 20:24
"JaLonek" (b/log.)
półroczniak

Sporej wielkości, cały liść zakop do ziemi tak by wystawał czubek około 1/3 długości liścia. Podlewaj oszczędnie lepiej przesuszyć, niż zalać. Nie przejmuj się jak liść zżółknie i zdechnie po jakimś miesiącu, dwóch, nawet trzech. W ziemi przez ten czas wytworzy sie bulwa. Po pół roku zacznie kiełkować nowa roślinka. Powodzenia i cierpliwości.

5. Zamioculas - jak przesadzać?
12.lut.06 10:02
"ewiecz" (b/log.)

a ja mam jeszcze potrzebę dopytania w kwestii rozmnażania: czy liść nalezy uciąć z łodyżką i taki zakopać? czy tylko sama końcówkę?

wątek zamknięty ⊗ - właściwe miejsce dla dyskusji jest w innych wątkach oznaczonych ⊙ poziom wyżej lub w innym dziale forum
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji