Uruchomione jest już oznaczenie wątków bioforum powiązanych z rekordami grej. Oznaczenie to na stronie wątku jest linkowane do podglądu rekordu GRej w aplikacji GRej.
W przeciwieństwie do "sterego forum" gdzie podobny mechanizm był wielce niedoskonały, teraz pokazany jest stan "tu i teraz" tzn. od razu po dodaniu lub edycji wpisu GRej będzie oznaczenie widoczne na stronie wątku.
Edycja wpisów GRej jeszcze nie jest włączona - prace będę kontynuował jutro i mam je nadzieję jutro zakończyć.
Dzisiaj zajmę się integracją GReja z bf, bo już dłużej nie ma co zwlekać. Podstawowe sprawy migracji bf są już wykonane.
Zaraz potem uruchomię kolejne dwa elementy:
- różne formy przeszukiwania i wyszukiwania wątków
- powiadomienia o nowych wypowiedziach w wątkach gdzie się udzielaliśmy lub gałęziach forum zaznaczonych do obserwacji; powiadomienia będą przychodziły na wewnętrzną pocztę prywatną
- powiązana z powyższym jest modernizacja poczty prywatnej: funkcja kosza, rozdzielenie usuwania u nadawcy i odbiorcy
- być może jakaś forma powiadomień na mejl normalny o nowej poczcie prywatnej - nie dla wszystkich i z rzadka, bo z tym jest zawsze problem, by system nie był uznawany za spamera; więc tego nie obiecuję
Dodawanie do GRej będzie jeszcze musiało kilka dni poczekać - potrzebuję całego dnia, albo dwóch na przeprowadzenie modernizacji powiązań z wątkami bio-forum. pl (główna złożoność to obsługa powiązanych fotek - w efekcie będzie o niebo prościej niż było, ale muszę się przez to przegryźć i przetestować integralność "wpis GRej - wątek").
Jednak to większa robota, do zrobienia na spokojnie.
Włączyłem bierne użycie bazy GRej, tj. można przeglądać rekordy a opcje zmieniające ich stan powinny prowadzić donikąd.
Zgodnie z zapowiedzią, jak nic mi nadzwyczajnego nie wypadnie, ogarnę połączenie z nowym bio-forum. pl jutro lub pojutrze.
W związku z pracami nad modernizacji załączania wątków i pobierania fotek w GRej z nowego bio-forum w dniu 3 marca baza będzie niedostępna w Internecie.
Przerwa potrwa maksymalnie 3 dni, choć najpewniej już dzisiaj wieczorem dostęp wróci.