bio-forum.pl

koty mamy admina

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2001

1. koty mamy admina
26.lut.25 23:18
Marek Snowarski "admin"
aktualny zwierzyniec mamy

Na dobry początek działu. Dwa koty w klasycznym umaszczeniu. Po wieloletniej przerwie bez zwierzaków u mamy.

20220727 dość zagłodzony, z lekkim niedowładem tylnych nóg chyba dlatego, teraz w pełni sprawny

Ten z rudawościami upolowany kociakiem latem 2022 roku na cmentarzu w Prusicach, bardzo zagłodzony, wabiłem ponad 2h (miał początkowo kilkumetrowy dystans ucieczki) na jakieś kocie chrupki, co zjadł dwie, to uciekał w krzaki odpocząć. Za n-tym razem, gdy jedną ręką sypałem kolejną chrupkę, i w końcu zbliżył się dostatecznie, drugą capnąłem za kark. Udał się za pierwszym razem, bo gdyby nie, to bym odpuścił, bo szans by już nie było.

20240815 na prasce zielnikowej w Busku

Drugi, "srebrny", odwrotnie - łatwizna, ubiegłego lata, też kociak, sam wlazł do kwatery na parterze, wynajętej na wycieczce z BG, na budującym się osiedlu. Podpytałem miejscowych z mieszkania obok. Niczyj osiedlowy. Podkarmiali go na tarasie. Błażej mnie podpuścił by go wziąć.

20240609 jedzie na kroplówkach, 3 dni przed końcem

Był jeszcze jeden, historycznie pomiędzy, też kociak, ciekawie umaszczony, długonogi, z oryginalnym futrem, z przydrożnego rowu na Podkarpaciu. Chory mniej lub bardziej od początku, przez to m. in. wyjątkowo kolanowa przylepa. Nie wylizał się z przypadłości i po niecałym roku trzeba było go uśpić - wątroba przestała mu działać.

20240425

"żółty kot" miał też swoje wielkie chwile, w przeciwieństwie do pięknego gołębia.

od lip.2004

2. koty mamy admina

Nawet lubię koty (choć nie umywają się do psów);-)

Jednak jestem raczej przeciwnikiem kotów z tzw. wolnym wybiegiem.

Jeśli wierzyć badaniom, to są to miliony upolowanych ptaków i małych/młodych futrzaków, no i nie w celach żywieniowych. Taka to już, nie do wytępienia, silna natura drapieżcy tych sympatycznych stworzeń:- (

Z drugiej strony ciężko wyobrazić sobie trzymanie kota na wsi w "sytemie zmkniętym";-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji