bio-forum.pl

Amanita , ale jaka

bez logowania - można przeglądać

od paź.2023

1. Amanita , ale jaka

Znaleziony dziś, rok temu też znalazłem w tym samym miejscu, i znałem nazwę, ale zapomniałem, rósł gromadnie na łące, wstawiam zdjęcia i proszę o pomoc w identyfikacji

od wrz.2020

od paź.2023

3. Amanita , ale jaka

dzięki, dziwne stanowisko, żadnych drzew, parenaście metrów od stanowiska wierzba, wykoszona działka przy szosie, widuję je tylko w lesie, widocznie jest nieprzewidywalny

od wrz.2020

4. Amanita , ale jaka
30.paź.24 23:25
Tomasz Sobczak "jadf"

Wokół grzyba widać sporo liści lipowych - to dość częsty partner tego gatunku. Większość muchomorów jest niezbyt wybredne jeśli chodzi o dobór partnera i rosną też z roślinami których nie uznaje się powszechnie za drzewa, np. Czystek.

od paź.2023

5. Amanita , ale jaka

dzięki, nie przypuszczałem że można go spotkać w takich warunkach, dlatego wstawiłem, i sprawdziłem, rok temu rósł w tym miejscu pochwiak okazały, czasami umysł się zafiksuje, i wychodzą głupoty, pozdrawiam

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji