bio-forum.pl

Rośnie na gałązce, malutki kapelusz, ekscentryczny trzon, pory.

bez logowania - można przeglądać

od sty.2007

1. Rośnie na gałązce, malutki kapelusz, ekscentryczny trzon, pory.
malutki grzybek
malutki grzybek
malutki grzybek
malutki grzybek

8 marca 2008, Wielkopolska, las za wioską Starczanowo, zielony szlak w kierunku Śniezycowego Jaru, za pierwszym zakrętem w prawo takie znalezisko (obok jakiejś piestrzenicy (?))

Kapelusz ma średnicę ok. 0, 5 cm, jest szarawy, hymenofor porowaty i lekko zbiegający po trzonie, a rośnie ten grzybek na gałązce.

Co to może być?

od paź.2007

2. Rośnie na gałązce, malutki kapelusz, ekscentryczny trzon, pory.
11.mar.08 23:53
Paula Probucka "Mykola"

Basiu, to jest normalnie prowokacja! Ja powinnam już iść spać, a Ty o tej porze coś tak fajnego wrzucasz na forum, takie coś "ja to gdzieś widziałam"...

Niestety, muszę dobranoc. Pewnie ktoś inny zagadkę wcześniej rozwiąże;-)

od sty.2007

3. Rośnie na gałązce, malutki kapelusz, ekscentryczny trzon, pory.

Paulo, ja też już idę spać, ale pośpię 1, 5 godzinki dłużej od Ciebie (wyczytałam co nieco w sąsiednim wątku;-))))

Ale tak jeszcze co chwila tu zaglądam, bo a nuż się pojawi jakaś podpowiedź...:-)))

od gru.2003

4. Rośnie na gałązce, malutki kapelusz, ekscentryczny trzon, pory.

Jakaś zmarnowana żagiew

od sty.2007

5. Rośnie na gałązce, malutki kapelusz, ekscentryczny trzon, pory.

Tak też przypuszczała Ania K. tylko po opisie cech +/- to co w tytule i w treści:-)))

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji