bio-forum.pl

Złoć się już złoci...

bez logowania - można przeglądać

od mar.2007

1. Złoć się już złoci...
29.lut.08 15:22
Aneta "sanura"
Gagea lutea 1
Gagea lutea 2

W opolskim, pierwsze Gagea lutea.

od mar.2007

2. Złoć się już złoci...
29.lut.08 17:53
Kacper "kacper_PZqo"

Gdzie można napotkać taką złoć?

Las mieszany?

od mar.2007

3. Złoć się już złoci...
29.lut.08 18:31
Aneta "sanura"

U mnie najczęściej rośnie na na skraju lasu mieszanego, przy drodze, nawet na łące, tuż pod wierzbami i olszami.

od sty.2007

4. Złoć się już złoci...

Bardzo ładnie złocą się te złocie... :)

pączki złoci

2 lutego w Radojewie (dawniej wieś pod Poznaniem, teraz dzielnica Poznania) - w parku podworskim widziałam "pączkujące" złocie, czy już kwitną przekonam się w niedzielę...

Fotka z 2 lutego nie bardzo nadaje się do oglądania, bo aparat "samowolnie" wyostrzył mi tło zamiast pierwszego planu:- (

ale pączki widać:-)

Kacper, ja spotykam złocie w parkach miejskich, a także w lesie liściastym, gdzie złoć żółta rośnie obok kokoryczy pustej, zawilca gajowego i żółtego, a także obok później kwitnących gajowca żółtego, kokoryczki, czy konwalii.

od mar.2007

5. Złoć się już złoci...
1.mar.08 01:01
Kacper "kacper_PZqo"

W lesie, w którym często przebywam można napotkać zawilce gajowe, gajowiec żółty, konwalie majowe...

od lip.2007

6. Złoć się już złoci...

Złocie z parku Julianowskiego w Łodzi.

W tym roku zakwitły ze dwa tygodnie wczesniej niż normalnie. Jest ich w tym parku mnóstwo, całe łany, w zacienionych miejsach pod wielkimi drzewami. Z tym że, wydaje mi się, że tu kwitnie złoć łąkowa.

(wypowiedź edytowana przez margo 09. marca. 2008)

od lip.2007

7. Złoć się już złoci...

W parku Julianowskim złocie już przekwitają.

od kwi.2007

8. Złoć się już złoci...
17.mar.08 17:20
Tomasz Piecuch "tryl"
1
2
3
4
5
6
7

Moje kwiatki poniżej to także złoć żółta tak? Bardzo proszę o potwierdzenie. Zdjęcia zrobione w lesie w Smogorzewie dnia 16 marca 2008 roku. Jak miło że już można znaleść takie cudenka :)

Pozdrawiam

od mar.2007

9. Złoć się już złoci...
17.mar.08 18:27
Kacper "kacper_PZqo"

Tak, dokładnie.

od kwi.2007

10. Złoć się już złoci...

A w Puszczy Białowieskiej złoć żółta zaczyna dopiero kwitnąć

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji