bio-forum.pl

Kotlety z ... opieniek!

bez logowania - można przeglądać

od sie.2002
#0

1. Kotlety z ... opieniek!
19.paź.02 18:39
"pimpek"

Słuchajcie!

Wczoraj dostałem bardzo ciekawy przepis i wczoraj już go wypróbowałem! A dzisiaj za chwilę będę robił opieńkowe kotleciki.

Opieńki (nawet z ogonkami - nawet z dużymi ogonkami - nawet lepiej, bo jest więcej!!)

- czyścimy

- obgotowujemy (i takie można zamrozić na baaaardzo długo)

- mielimy w maszynce z grubymi oczkami

- dodajemy rozmoczoną byłkę i jajko

- ugniatamy kotleciki

- możemy je obtoczyć w tartej bułce

- smażymy

- konsumujemy :) pyyyycha!!

pozdrawiam!

od sie.2002
#0

2. Kotlety z ... opieniek!
19.paź.02 20:30
"pimpek"

Oczywiście zapomniałem o dodaniu posiekanej cebulki i zgniecionego ząbka czosnku - taj jak przy kotletach mielonych;-)

Do zmielenia wszystkiego razem używałem Thermomix-a i jest super!

pzdr

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

3. Kotlety z ... opieniek!
20.paź.02 07:26
"Piotr" (b/log.)

Znam jeszcze modyfikację tego przepisu polegającą na dodaniu mięsa mielonego i zrobieniu takich mięsno-grzybowych mielonych kotletów. Mnie to co prawda zbytnio do gustu nie przypadło ale niektórym bardzo to smakuje.

Pozdrawiam

Piotr

od sie.2002
#0

4. Kotlety z ... opieniek!
20.paź.02 09:03
"pimpek"

Ja tego wcześniej nie znałem :) Ciekawi mnie, jak to wychodzi z innych grzybów? Rycerzyki? Kanie (ale chyba bez obgotowania)? Pieczarki?

Czy sekret smaku (bo mi one ogromnie smakują) polega na OPIEŃKACH czy po prostu tak przygotowane grzyby są dobre?

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

5. Kotlety z ... opieniek!
20.paź.02 12:25
"Piotr" (b/log.)

Mogą być rycerzyki, czubki ( grzyby.pl" TARGET="_blank"> muchomor rdzawobrązowy), i ogólnie cała mieszanka grzybów których nie warto suszyć np. zajączki itp.

od sie.2002
#0

6. Kotlety z ... opieniek!
20.paź.02 23:01
"pimpek"

A czemu w/g Ciebie zajączków nie warto suszyć??

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

7. Kotlety z ... opieniek!
21.paź.02 07:01
"Piotr" (b/log.)

Moze jestem wybredny :) ale do szuszenia używam borowiki, podgrzybki brunatne itp. "lepsze" grzyby.

od sie.2002
#0

8. Kotlety z ... opieniek!
13.sie.04 22:20
"pimpek"

he, he - znalazłem moje mielone, mrożone opieńki w zamrażarce. Październik 2002 - czy są jeszcze dobre?

od kwi.2004
#0

9. Kotlety z ... opieniek!

Kiedyś też trafiło mi się coś takiego. Udusiłam je, ale nie miały smaku grzybów. Jakieś trociny. Wyrzuciłam.

od paź.2005
#0

10. Kotlety z ... opieniek!

Rycerzyki są niesmaczne - śmierdzą:- (

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji