bio-forum.pl

Kotlety z ... opieniek!

bez logowania - można przeglądać

od sie.2002

1. Kotlety z ... opieniek!
19.paź.02 18:39
"pimpek"

Słuchajcie!

Wczoraj dostałem bardzo ciekawy przepis i wczoraj już go wypróbowałem! A dzisiaj za chwilę będę robił opieńkowe kotleciki.

Opieńki (nawet z ogonkami - nawet z dużymi ogonkami - nawet lepiej, bo jest więcej!!)

- czyścimy

- obgotowujemy (i takie można zamrozić na baaaardzo długo)

- mielimy w maszynce z grubymi oczkami

- dodajemy rozmoczoną byłkę i jajko

- ugniatamy kotleciki

- możemy je obtoczyć w tartej bułce

- smażymy

- konsumujemy :) pyyyycha!!

pozdrawiam!

od sie.2002

2. Kotlety z ... opieniek!
19.paź.02 20:30
"pimpek"

Oczywiście zapomniałem o dodaniu posiekanej cebulki i zgniecionego ząbka czosnku - taj jak przy kotletach mielonych;-)

Do zmielenia wszystkiego razem używałem Thermomix-a i jest super!

pzdr

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

3. Kotlety z ... opieniek!
20.paź.02 07:26
"Piotr" (b/log.)

Znam jeszcze modyfikację tego przepisu polegającą na dodaniu mięsa mielonego i zrobieniu takich mięsno-grzybowych mielonych kotletów. Mnie to co prawda zbytnio do gustu nie przypadło ale niektórym bardzo to smakuje.

Pozdrawiam

Piotr

od sie.2002

4. Kotlety z ... opieniek!
20.paź.02 09:03
"pimpek"

Ja tego wcześniej nie znałem :) Ciekawi mnie, jak to wychodzi z innych grzybów? Rycerzyki? Kanie (ale chyba bez obgotowania)? Pieczarki?

Czy sekret smaku (bo mi one ogromnie smakują) polega na OPIEŃKACH czy po prostu tak przygotowane grzyby są dobre?

5. Kotlety z ... opieniek!
20.paź.02 12:25
"Piotr" (b/log.)

Mogą być rycerzyki, czubki ( grzyby.pl" TARGET="_blank"> muchomor rdzawobrązowy), i ogólnie cała mieszanka grzybów których nie warto suszyć np. zajączki itp.

od sie.2002

6. Kotlety z ... opieniek!
20.paź.02 23:01
"pimpek"

A czemu w/g Ciebie zajączków nie warto suszyć??

7. Kotlety z ... opieniek!
21.paź.02 07:01
"Piotr" (b/log.)

Moze jestem wybredny :) ale do szuszenia używam borowiki, podgrzybki brunatne itp. "lepsze" grzyby.

od sie.2002

8. Kotlety z ... opieniek!
13.sie.04 22:20
"pimpek"

he, he - znalazłem moje mielone, mrożone opieńki w zamrażarce. Październik 2002 - czy są jeszcze dobre?

od kwi.2004

9. Kotlety z ... opieniek!

Kiedyś też trafiło mi się coś takiego. Udusiłam je, ale nie miały smaku grzybów. Jakieś trociny. Wyrzuciłam.

od paź.2005

10. Kotlety z ... opieniek!

Rycerzyki są niesmaczne - śmierdzą:- (

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji